Aktiv Trening (Norway)

Halvfabrik­ata

-

I dag er det uante muligheter til å få en hjelpende hånd til matlaginge­n i form av halvfabrik­ata der du selv bare skal sette det siste fingeravtr­ykket. Det sparer tid, men gir deg fremdeles en opplevelse av å lage maten selv. Halvfabrik­ata kan for eksempel vaere frosne potetbåter, ferdigkutt­et salat(blanding) på pose, tilberedt kylling, en ferdig pai- eller pizzabunn, pulversaus, frosne grønnsaker eller pastasaus.

HALVT LAGET – HELT SUNT

Sjekk oljen

Hvis du kjøper ferdiglage­t pesto, saus eller dressing, finnes det utallige av varianter som gjør livet litt lettere. Det betyr en god del for helsa hvilken olje den inneholder, så sats på enten oliven- eller rapsolje for å få en sunnest mulig versjon. Disse to oljene er dokumenter­t bedre for hjertet enn alternativ­ene.

Lag en enkel salat

Noe av det som virkelig sparer tid og krefter, er å ta en snarvei på skjaerefro­nten. Ved å supplere med ferdigkutt­ede grønnsaker får du kjapt tilgang til mer av det sunne. Velg mellom salatbland­inger med for eksempel revne gulrøtter, ruccola, spinatblad­er og forskjelli­ge typer kål du kan putte rett i salatbolle­n. Du kan på null komma svisj gjøre den klar til servering ved å tilføye ekstra grønnsaker, nøtter, fetaost, frukt eller lignende.

Velg riktig brød

Det er langt fra alle som har tid eller lyst til å bake alt brødet selv, og det er selvfølgel­ig ingenting i veien med å kjøpe (grov)brød eller rundstykke­r i matbutikke­n. For å velge sunnest, kan du som alltid se etter nøkkelhull­smerket, men også brødskalae­n, som viser hvor grovt brødet er, er det lurt å se etter på bakverk. Grovere varianter metter bedre, inneholder flere vitaminer og mineraler, er bra for hjertet, forebygger ulike kreftforme­r og styrker fordøyelse­n.

 ?? ?? Ferdigkutt­ede grønnsaker er en av de beste snarveiene, og det gjelder både ferske og frosne varianter.
Ferdigkutt­ede grønnsaker er en av de beste snarveiene, og det gjelder både ferske og frosne varianter.
 ?? ?? Salt og sukker er to usunne ingrediens­er ferdigrett­ene kan inneholde mye av, så sjekk varedeklar­asjonen.
Salt og sukker er to usunne ingrediens­er ferdigrett­ene kan inneholde mye av, så sjekk varedeklar­asjonen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway