Aktiv Trening (Norway)

Litt for tung lettvekter

- Info: scott-sports.com

Scotts forsøk på å lage en karbonsko er – til tross for litt overvekt – en allsidig modell som egner seg godt til mosjoniste­r som vil ha en rask og dynamisk følelse.

SCOTT SPEED CARBON RC

Pris: 2059 kr.

Hva: Lettvektsl­øpesko med gyngeoppby­gning og karbonplat­e i mellomsåle­n. Vekt (str. 44): 262 gram.

Scott sparer ikke på superlativ­ene om skoen, som er deres forsøk på å lage en lett, sprettende karbonfors­terket konkurrans­esko, som vi kjenner dem fra f.eks. Nike: «ultralett overdel», «det letteste og mest responsive skummet», «superlett konkurrans­esko», osv.

Men faktum er at det er snakk om en ganske tung modell hvis vi sammenlign­er med konkurrent­ene, og mens de tydeligvis utvikler sine karbonsko til lette toppløpere, virker det som om Scott i større grad retter seg mot vanlige, småtunge mosjoniste­r. Det er jo for så vidt veldig bra, men står i sterk kontrast til lovnadene fra produsente­n. Er du klar over denne ganske viktige detaljen, og er du en løper på godt over 70 kg som vil ha en forholdsvi­s lett sko til tempoøkter og intervalle­r, er Carbon RC til gjengjeld et ganske godt alternativ. I tillegg til den høyere vekten, oppleves den hardere og ikke like spretten som de hardeste konkurrent­ene. Derimot føles den trygg å løpe i, med god støtte, god, fast demping og en relativt tradisjone­ll løpeopplev­else. Relativt, fordi den innlagte karbonplat­a og ikke minst den buede gyngeprofi­len i sålen bidrar til en rask og dynamisk stegavvikl­ing og løpeopplev­else.

Scott påstår at karbonplat­a tilpasser seg farten din: fra forholdsvi­s stiv ved høy fart til myk når du jogger. Om det er helt riktig, tør vi ikke fastslå, men skoen fungerer i hvert fall både ved moderat tempo og harde intervalle­r, så den fortjener ros for å vaere så allsidig. Prisen er også forholdsvi­s rimelig – ikke minst tatt i betraktnin­g den gode holdbarhet­en.

ADIDAS TERREX AGRAVIC WINDWEAVE

Pris: 1399 kr.

Hva: Løpejakke i vindtett og vannavvise­nde stoff.

Leter du etter en tynn, lett, vindtett og vannavstøt­ende løpejakke til de fuktige løpeturene i høst og vinter, er Adidas’ Windweave et godt alternativ.

Jakka er fremstilt i et svaert tynt ripstop-stoff kalt Wind.rdy, med ulik grad av tetthet ulike steder. Den er tynn og åpen på magen, øverste del av ryggen og nederste del av ermene for bedre pusteevne, mens resten av jakka er tettere og dermed mer vind- og vanntett. Det fungerer utmerket og gir samtidig et ganske kult utseende, der fargen på det du har på under, kan skimtes gjennom de tynne delene av jakka.

Passformen er tett uten å vaere stram. Det hjelper på pusteevnen og komforten å få stoffet bort fra huden. Ermene har god lengde.

 ?? ??
 ?? ?? Sålen virker robust sammenlign­et med lignende sko. Men du bør holde deg til asfalt, for det blottlagte skummet slites fort på grus.
Sålen virker robust sammenlign­et med lignende sko. Men du bør holde deg til asfalt, for det blottlagte skummet slites fort på grus.
 ?? ?? Vaer oppmerksom på at droppet bare er 5 mm. Det kan legge litt press på legger og akillessen­er.
Vaer oppmerksom på at droppet bare er 5 mm. Det kan legge litt press på legger og akillessen­er.
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway