Aktiv Trening (Norway)

Lett og god sekk til det meste

-

Salomons XT 15 er en ypperlig sekk, som kan brukes til alt fra lange dagsturer til kortere løpeturer. Den imponerer både på kvalitet, passform og pris.

SALOMON XT 15

Pris: 1100 kr.

Hva: Ryggsekk til fotturer, trening og hverdags. 15 liters hovedrom pluss ytterliger­e seks rom. Fås i fire farger.

Salomons XT 15 er tiltenkt det stadig voksende tursegment­et, og den fungerer også veldig bra på lange fotturer i terrenget. Men bruksområd­et er mye bredere enn det. I testperiod­en har vi hatt glede av den både på sykkelen, i løpeskoene og til hverdags.

Ryggsekken­s største styrke er passformen. Den låner en del teknologi fra Salomons highend-løpesekker og er bygget opp rundt en myk, smidig rygg med en spesielt perforert struktur, som både avlaster ryggen og skyver ryggsekken litt ut fra ryggen for bedre ventilasjo­n.

Skulderstr­oppene er også godt polstret og sitter som en vest rundt skuldrene, mens to justerbare bryststrop­per og et bredt hoftebelte trekker den inntil ryggen og fordeler vekten ned rundt hoftene. Ryggsekken sitter relativt høyt. Det er en fordel ved løping og gange, men ligger du foroverbøy­d over sykkelen, kan den fort krype litt opp i nakken. Hovedromme­t er på 15 liter og har god plass til skift og et par sko. Hovedromme­t er blant annet forsynt med en ekstra lomme, som egentlig er tiltenkt en drikkeblae­re, men også har plass til en liten laptop.

I tillegg til hovedromme­t, har sekken glidelåslo­mmer i hoftebelte­t og skulderstr­oppene. De er lett tilgjengel­ige uten at sekken må tas av. Skulderstr­oppene har plass til Salomons Soft Flasks, men kan også fint brukes til nøkler eller mobiltelef­on. Sekken er fremstilt i tynn ripstop-nylon. Det gir lav vekt og god fleksibili­tet uten tilsynelat­ende å gå ut over holdbarhet­en.

WALL BALL

Stå med cirka en armlengdes avstand fra en vegg med føttene i skulderbre­ddes avstand. Hold ballen foran brystet, og gå ned i en knebøy. Reis deg eksplosivt opp, mens du kaster ballen høyt opp mot veggen. Grip ballen, samtidig som du går ned i en knebøy igjen. Hold et jevnt tempo i hele bevegelsen.

 ?? ??
 ?? ?? Stoffet er tynt og lett, men ganske solid. Det tåler fint lett regn, men regner det kraftig, bør du ha et overtrekk.
Stoffet er tynt og lett, men ganske solid. Det tåler fint lett regn, men regner det kraftig, bør du ha et overtrekk.
 ?? ?? Et lite rom øverst i sekken egner seg til ting du vil ha lett og rask tilgang til.
Et lite rom øverst i sekken egner seg til ting du vil ha lett og rask tilgang til.
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway