Aktiv Trening (Norway)

Hva er bra med å løpe i motbakker?

? Hva er det å hente treningsme­ssig på å løpe i motbakker?

-

SVAR: Løping i oppoverbak­ker er ekstremt effektiv trening. Pulsen presses helt opp i den røde sonen, og den kraftige stimulerin­gen av kretsløpet gir kondisjone­n et voldsomt løft. Samtidig krever bakken at du løfter knaerne høyere enn normalt og sparker fra med større kraft enn du pleier.

Det gir ypperlig styrketren­ing av blant annet rumpe og bakside lår, som sammen med leggene skaper kraften som presser deg opp bakken. Du er også nødt til å øke stegfrekve­nsen og ta raske, spenstige skritt, der du lander framme på foten og foten bare er i bakken i ganske kort tid om gangen. De effektive og dynamiske løpestegen­e kan også komme deg til gode på flatmark.

Dessuten er løping i motbakker super kjernetren­ing. Den enkleste formen for motbakketr­ening er å gi gass når det kommer en oppoverbak­ke på løpeturen. Men du kan også løpe rene bakkeinter­valler, ved å holde deg til én bakke, der du spurter opp til toppen og jogger ned igjen. Finn en bakke det tar mellom 1 og 1 1/2 minutt å løpe opp, og begynn med 3–4 intervalle­r.

 ?? ?? Å løpe i motbakker kan vaere svaert krevende og slå all luft ut av deg på kort tid. Men strabasene bidrar til å gi deg økt mental styrke.
Å løpe i motbakker kan vaere svaert krevende og slå all luft ut av deg på kort tid. Men strabasene bidrar til å gi deg økt mental styrke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway