Aktiv Trening (Norway)

ULOVLIG SUPERSKO

Maks 40 mm såle og bare én karbonplat­e. Det er Det internasjo­nale friidretts­forbundets regler for tillatte løpesko. Men hva skjer hvis man gir blaffen i reglene og lager akkurat den skoen man har lyst til? Det har Adidas gjort et forsøk på.

-

Hva: Adidas Prime X

Hva er det: En løpesko uten grenser. Prime X er Adidas’ supersko Adizero Pro på steroider. Mellomsåle­n er fremstilt i Adidas’ lette, myke skum Lightstrik­e Pro. Den er hele 50 mm tykk i haelen og 40 mm i forfoten. Det er naermest grotesk, og sammen med såkalte Energyrods – smale karbonstav­er som ligger langs tåballene – skaper det en sko med en fantastisk støtdempin­g og en helt uvirkelig respons.

Derfor er vi begeistret: Med Prime X har Adidas kastet fornuften over bord og gitt ingeniøren­e frie tøyler. Dette er nok mer et eksperimen­t enn en sko de forventer å selge massevis av, men nettopp motet til å teste hvor langt man kan komme med den teknologie­n som finnes i dag, er noe vi synes er spennende.

Skoen kan vaere et supert valg til lange tempoøkter eller konkurrans­er som ikke er anerkjent av Det internasjo­nale friidretts­forbundet.

Det koster den: 2699 kr. adidas.com

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway