Aktiv Trening (Norway)

6: Hva er reglene i padel?

-

Hvis du kan reglene i tennis, er du allerede godt på vei, for det er mange likheter. Blant annet er poengsyste­met det samme. Det spilles alltid best av tre sett. En av de største forskjelle­ne fra tennis er at man ikke kan bruke overhåndss­erve. I stedet skal du la ballen sprette i bakken og ta en underhånds­serve, der ballen ikke er over hoftehøyde når du treffer den. Ballen skal så treffe motstander­ens servefelt. Når motstander­en har sendt ballen over nettet, og den har vaert i bakken én gang på din side, kan den gjerne sprette i glassvegge­n, men ikke gitteret. Du kan vente med å slå ballen til den har truffet glassvegge­n, men ballen kan ikke treffe bakken igjen før den sendes tilbake over nettet. Hvis du gjør en servefeil, har du en annenserve – som i tennis.

Laget ditt får poeng hvis:

● Motstander­laget gjør to servefeil. ● Motstander­laget skyter ballen i nettet. ● Ballen treffer bakken mer enn én gang på motstander­lagets halvdel. ● Motstander­laget treffer ballen med racketen mer enn én gang på rad. ● Motstander­laget skyter ballen i bak- eller sideveggen uten at den har truffet bakken først.

● En motstander rører nettet med racketen eller med kroppen.

 ?? ?? Det er vanskelig å se forskjell på en padel- og en tennisball. Men padelballe­n har lavere trykk, noe som gjør at den går litt tregere.
Det er vanskelig å se forskjell på en padel- og en tennisball. Men padelballe­n har lavere trykk, noe som gjør at den går litt tregere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway