Aktiv Trening (Norway)

FIRE TING DU BØR VURDERE

-

● VEKT

Veldig lette jakker tar lite plass, men er som regel også mindre solide og har ofte faerre justerings-muligheter og lommer enn de kraftigere jakkene. En lett jakke er ypperlig hvis du vil ha muligheten til å pakke bort jakka underveis på løpeturen.

● TETTHET

Løper du primaert når det er tørt, eller skal jakken også kunne tåle regn og sludd? Generelt gjelder det at vanntette og -avvisende jakker er tyngre, dyrere og puster dårligere enn de mindre tette. Det skyldes ofte bruk av belegg og membraner i stoffet.

● STØRRELSE

Vurder hvor mye tøy du skal ha plass til under når du velger størrelse. Jakka bør helst ikke flagre for mye. Velg et tettsitten­de snitt, eller sjekk at det i hvert fall er mulighet til å stramme jakka i livet, slik at den kan trekkes godt rundt kroppen.

● HETTE

Jakker med hette er populaere, men det handler nok mer om mote enn funksjon. For en hette er best til å holde hodet varmt i pauser eller før og rett etter treningen. Under løping kan det ofte irritere at den hopper og flagrer når den ikke er i bruk.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway