Aktiv Trening (Norway)

Hvilket pulver bør jeg velge?

Hva er forskjelle­n på ulike typer proteinpul­ver, og hva bør jeg velge?

-

SVAR: De animalske proteinene har generelt bedre proteinkva­litet enn de vegetabils­ke på grunn av mengden og sammensetn­ingen av aminosyrer. Pulver som består av myseprotei­n eller kasein er laget fra melk, mens andre varianter er basert på egg, soya, ris, erter eller hamp. Ofte er det dyrere å kjøpe proteinpul­ver av typen isolat, som er renset for det meste av karbohydra­t, fett og annet. Billige produkter inneholder ofte en del fett og sukker. Ønsker du «rent» protein, så gå for et produkt med minst 80 g protein per 100 g pulver. Sørg for å kjøpe proteinpul­veret fra skikkelige norske butikker eller hjemmeside­r. Kjøper du det i utlandet, kan de inneholde forbudte stoffer eller forurensin­gspartikle­r.

 ?? ?? Hvis du trener mye styrke, har du nytte av økt proteininn­tak. Har du problemer med å få i deg nok gjennom maten, kan pulver vaere en praktisk snarvei.
Hvis du trener mye styrke, har du nytte av økt proteininn­tak. Har du problemer med å få i deg nok gjennom maten, kan pulver vaere en praktisk snarvei.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway