Aktiv Trening (Norway)

Den eneste sykkeljakk­a du trenger

Futurums vintersykk­eljakke er dyr, men har også perfekt balanse mellom passform, varme, vanntetthe­t og pusteevne.

-

FREMTIDIG KLASSIKER

FUTURUM 4 SEASONS PRO JACKET

Pris: 2200 kr. Info: futurum.cc

Hva: Vanntett og pustende vintersykk­eljakke. Flapp på ryggen og flere refleksdet­aljer. Str. XS-XXXL. Fire farger.

Futurum er et lite nederlands­k sykkelmerk­e vi la merke til for et par år siden, og de imponerer stadig. Vi har testet en håndfull produkter fra dem, og de har alle vaert vanvittig bra. Slik er det også med denne vinterjakk­a, som er en sjeldent vellykket kombinasjo­n av å vaere vann- og vindtett, samtidig som den er pustende. I regnvaer blir jakka riktignok våt, men regnet trenger ikke gjennom. Heller ikke etter flere timer i regnet.

Jakka er relativt tynn, men forsynt med et mykt fôr på innsiden. Alt etter hvor frøsen du er, og hvor mange lag du tar på under, kan den brukes fra cirka 10–12 grader og kaldere. På ryggen er det en flapp, som kan brettes ned for bedre beskyttels­e, og både flappen og lommene har små reflekspri­kker sydd inn i stoffet, i tillegg til at det er refleksdet­aljer på kanten av lommene, i nakken og langs glidelåsen foran.

Størrelses­guiden på Futurums nettside virker veldig riktig, men siden stoffet er ganske elastisk, kan du gjerne gå ned i størrelse hvis du ligger på vippen og liker det best når plaggene er tettsitten­de. For etter vår vurdering er det ikke behov for å ha saerlig mye klaer under. En langermet ulltrøye er mer enn nok til å takle temperatur­er rundt null og i noen minusgrade­r.

Stoffet blir som nevnt fuktig – også av svetten innenfra. På den grønne utgaven vi har testet, blir de fuktige områdene mørkere. Hvis du ikke synes det er spesielt stilig, anbefaler vi å velge den svarte, som ikke har den samme utfordring­en.

KONKLUSJON: Den perfekte vintersykk­eljakka og den eneste du trenger, enten Kong Vinter byr på regn eller kulde. Holder deg god og varm i temperatur­er fra pluss 10 til minus 5 grader.

Passform. Vanntetthe­t. Pusteevne.

Ikke mange. Prisen er høy, og de lyse fargene endrer nyanse når den blir fuktig.

 ?? ?? Tettsitten­de og fleksible mansjetter får jakka til å sitte tett i ermene, slik at kulde og regn ikke slipper inn.
Flappen bak gir ekstra beskyttels­e mot oppsprut, og de tre store lommene har plass til alt du har behov for.
Tettsitten­de og fleksible mansjetter får jakka til å sitte tett i ermene, slik at kulde og regn ikke slipper inn. Flappen bak gir ekstra beskyttels­e mot oppsprut, og de tre store lommene har plass til alt du har behov for.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway