Aktiv Trening (Norway)

Rask løpesko med bedre stabilitet

-

Den nye utgaven av Asics’ spesielle Novablast er fortsatt en morsom og rask løpesko, men den er blitt mer stabil. Det er en klar forbedring.

ASICS NOVABLAST 2

Pris: 1600 kr. Info: asics.com

Hva: Nøytral løpesko med kraftig såle i FF-Blast-skum og lett buet lest. Dropp: 8 mm. Vekt: 296 gram.

Novablast, som kom i 2020, var en av de beste og mest interessan­te nyhetene fra Asics på lang tid. Den hadde myk mellomsåle med masse sprett og en vellykket lest, som med sin buede form gynget løperen framover og bidro til en mer dynamisk og effektiv stegavvikl­ing. Det var en annerledes, original og veldig morsom løpesko.

Nå er den her i sin andre utgave, og selv om den på overflaten ligner forgjenger­en, har det skjedd en del. Den største forskjelle­n er at mellomsåle­n er bygget opp annerledes. Forfoten har fått mer skum og er bedre dempet, og sålen er blitt tokomponen­t med litt fastere skum i haelen. Droppet er senket fra 10 til 8 mm, og sammen med en kraftigere plastramme i haelkappen løser det faktisk et av originalen­s største utfordring­er: det totale fravaeret av stabilitet. Den første Novablast-utgaven var kanskje rask og morsom, men den var for ustabil til å fungere som treningssk­o for de aller fleste. Det er blitt mye bedre, og skoen gir nok støtte til å kunne brukes av mildt pronerende løpere.

Overdelen har fått et par mindre justeringe­r, blant annet en litt kraftigere og bedre pløse og ny mesh. Men nå er vi inne i detaljavde­lingen. Skoen sitter fortsatt godt med fint grep rundt haelen, den sitter tett rundt midten av foten og har en romslig tåboks.

De små justeringe­ne har gjort at vekten har gått opp med 9 gram. Det er ikke noe som merkes, og det er fortsatt en dynamisk og rask sko med et bredt bruksområd­e.

 ?? ??
 ?? ?? Yttersålen har godt grep på asfalt og grus. Den er blitt litt mer fleksibel og mer dynamisk.
Yttersålen har godt grep på asfalt og grus. Den er blitt litt mer fleksibel og mer dynamisk.
 ?? ?? Den kraftige, myke sålen er trukket opp rundt sidene og haelen på overdelen. Det ser spesielt ut og gjør også skoen mer stabil.
Den kraftige, myke sålen er trukket opp rundt sidene og haelen på overdelen. Det ser spesielt ut og gjør også skoen mer stabil.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway