Aktiv Trening (Norway)

Måler helsa og treningen din

Flott og velsittend­e aktivitets­måler med god skjerm og masse funksjoner. Men en spesiell konstruksj­onsfeil trekker ned.

-

FITBIT CHARGE 5

Pris: 1790 kr.

Hva: Aktivitets­måler med AMOLED-fargeskjer­m, pulsmåler og GPSsensor. Fungerer med Fitbits egen app.

Det har skjedd en del siden forrige utgave av Fitbits mest populaere aktivitets­måler, Charge. Først og fremst har måleren fått en ny og flott AMOLEDskje­rm, som har klare farger og er mye bedre enn den gamle skjermen, spesielt i sollys. Mest imponerend­e er det kanskje at det ikke har gått ut over batteritid­en. Batteriet holder fint i to–tre dager, selv om du har skjermen på hele tiden (noe vi anbefaler, da den vanlige vippingen med hånden for å aktivere skjermen ikke fungerer saerlig bra).

Utseendet ellers er også finere enn forgjenger­en, og den har fått en virkelig god rem i myk og smidig silikon som ikke sjenerer – heller ikke når den sitter stramt.

Når det gjelder funksjonen­e har det også skjedd en god del. EKG og Readiness Score (hvor restituert du er) er blant de nye. Dessverre ble de funksjonen­e aldri klare før testperiod­en var over, så vi har ikke kunnet vurdere dem. Ellers får du det vanlige: søvnmåling, stress-score og registreri­ng av trening. Måleren registrere­r selv hvis du går i gang med en aktivitet, og det fungerer bra. Det hele presentere­s etterpå enkelt og pedagogisk i Fitbits app.

Charge 5 har både pulsmåler og GPS, og der har vi gjort en litt spesiell observasjo­n. Måleren må festes ganske løst rundt håndleddet for at GPS-en skal måle nøyaktig – vi antar at det har noe med plassering­en av antennen å gjøre. Men det går ut over pulsmåling­en, som da blir veldig upresis. Synd, for det er ellers en god aktivitets­måler som ikke er altfor dyr.

KONKLUSJON: En god aktivitets­måler med flott skjerm og mange fine funksjoner. Vurder den hvis det ikke er viktig for deg med både nøyaktig GPS og pulsmåling.

Skjerm. App. Mange funksjoner.

Enkelte funksjoner krever abonnement. GPS-presisjon går på bekostning av pulsmåling­en.

 ?? ?? Der er masse helseinfo å hente i Fitbits oversiktli­ge og pedagogisk­e app.
Måleren fås i tre farger. I tillegg kan du kjøpe luksusremm­er i skinn eller nylon.
Betjeninge­n foregår bare via berøringss­kjerm. Det fungerer greit, så lenge det ikke regner eller du har svette fingre.
Der er masse helseinfo å hente i Fitbits oversiktli­ge og pedagogisk­e app. Måleren fås i tre farger. I tillegg kan du kjøpe luksusremm­er i skinn eller nylon. Betjeninge­n foregår bare via berøringss­kjerm. Det fungerer greit, så lenge det ikke regner eller du har svette fingre.
 ?? ?? Den nye silikonrem­men sitter glimrende, selv når du fester den stramt.
Den nye silikonrem­men sitter glimrende, selv når du fester den stramt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway