Aktiv Trening (Norway)

FIRE FROSNE FAVORITTER

-

ERTER

Erter fryses ofte ned under tre timer etter innhøsting, og dermed er nesten alle C-vitaminene intakt. Erter metter godt, da de er rike på protein. Bruk dem i pastarette­r, stekt ris eller risotto – eller til en ertesuppe, som kan lages på få minutter.

BROKKOLI Frossen brokkoli gir deg flere antioksida­nter enn den ferske du har hatt i kjøleskape­t et par dager. Husk å tilberede den forsiktig for å bevare de sunne stoffene. Brokkoli er godt stekt kjapt i panna og kan også brukes i potet- og brokkolimo­s.

SPINAT

Det må flere poser fersk spinat til for å få samme mengde som i en frossen pose, og den ferske blir fort dårlig. Den tinte spinaten kan for eksempel brukes i en omelett, pai, lakselasag­ne eller pesto. Frossen kan den for eksempel brukes i smoothie.

BØNNER

Du får flere C-vitaminer og polyfenole­r ved å spise frosne bønner framfor ferske du har oppbevart i et par dager. Frosne grønne bønner bør alltid varmebehan­dles. De er blant annet gode i salater, som mettende fyll i supper eller som alternativ frites.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway