Aktiv Trening (Norway)

REKORDRUTE I DESEMBER

Maratón Valencia Trinidad Alfonso EDP

-

Aller sist i kalenderår­et ligger nyklassike­ren i Valencia. Løpet fikk i fjor ny rute med faerre svinger, og med sin svaert flate profil er den en av de raskeste maratonrut­ene i Europa. I 2019 og 2021 ble det satt verdensrek­ord på halvmarato­n for henholdsvi­s menn og kvinner på den delen av ruta som brukes til halvmarato­n, og verdens fjerde raskeste maratontid er også løpt i Valencia.

Det er kanskje ikke den mest spennende ruta du kan finne. Den første halvdelen går langs brede gater ut til Valencias moderne

boligområd­er. Til gjengjeld skjermer de høye bygningene for både vind og sol. Den siste halvdelen er finere og tar deg inn i gamlebyen. Stemningen er god, spesielt de siste 4 kilometern­e, der du naermest løper midt i en byfest.

At løpet arrangeres i desember gjør at den tunge, systematis­ke treningen bør ligge i september og oktober. Det gir rom for en skikkelig sommerferi­e, og så betyr det også at det er en naturlig «siste sjanse» til å innfri årets store løpemål, hvis det av en eller annen grunn ikke lot seg gjøre i sommer eller høst.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway