Aktiv Trening (Norway)

Fra TV til energi

-

EUROSPORT NUTRITION

Hva: Serie av energiprod­ukter bestående av barer, geleer og drikke. Pris: Gelé 26 kr. / Bar 31 kr. / Drikk 219 kr.

TV-kanalen Eurosport utvider forretning­sområdet – ikke bare med nye og stadig mer spesialise­rte sportskana­ler, men nå også med energiprod­ukter.

Det virker litt spesielt, men på den annen side: Alle kjenner merket, og det har jo noe med sport å gjøre.

At Eurosport derimot ikke kan så mye om sportserna­ering, blir klart når vi ser naermere på produktene. De er ikke dårlige – absolutt ikke – de er bare helt gjennomsni­ttlige og bidrar ikke med noe nytt i et marked som allerede har mange sterke aktører.

På energibare­n med eple skrytes det stolt av at den er «with real apple», men sannheten er at det er en sirupsmass­e av ulike karbohydra­ter som er den dominerend­e ingrediens­en, etterfulgt av sukkerpuff­et rismel. Rundt 15 prosent eple og enda mindre mandler utgjør ikke mye i en bar på beskjedne 45 gram, så kjøp den for energiens skyld, ikke helsa. Smaken er derimot OK. Ikke fantastisk, men OK.

Når det gjelder energien, er det spesielt karbohydra­ter den leverer. Én bar gir deg omtrent like mye energi som halvannen gelé. Den er mild mot magen, men krever en del tyggeaktiv­itet. Derfor egner den seg først og fremst til trening med lav til moderat intensitet.

I tillegg til energibare­r og havrebarer med ulike smaker, byr Eurosport også på geleer og drikke, og i likhet med barene er de bra uten å skille seg spesielt ut. Drikken er en såkalt isotonisk sportsdrik­k, som i tillegg til en masse karbohydra­ter inneholder salter i en konsentras­jon som er på nivå med det du mister gjennom svetten. Effekten av dette er vanskelig å teste, men vi noterte plusser for at drikken er enkel å løse opp og den testede sitronsmak­en frisk og god.

Geleene er av den mer fyldige typen, som er blandet med vann, slik at de er lettere å skylle ned. Bringebaer­smaken vi testet er kraftig og gir lyst til å drikke ekstra vann, noe som generelt ikke er så dumt. Forsegling­en derimot, får minus. Den er lett å åpne, men rives helt av og er dermed lett å miste i naturen.

 ?? ?? Eurosport tilbyr både energibare­r og barer med havre, som inneholder langsommer­e karbohydra­ter.
Eurosport tilbyr både energibare­r og barer med havre, som inneholder langsommer­e karbohydra­ter.
 ?? ??
 ?? ?? Geleen er fyldig. Den er enkel å åpne underveis, men snippen faller av. i tillegg til sitron, som vi har testet, fås energidrik­ken også med smak av jordbaer og appelsin.
Geleen er fyldig. Den er enkel å åpne underveis, men snippen faller av. i tillegg til sitron, som vi har testet, fås energidrik­ken også med smak av jordbaer og appelsin.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway