Aktiv Trening (Norway)

Fôret jakke til kresne syklister

-

➼ Agus nye serie Six6 byr på mange flotte og funksjonel­le sykkelplag­g. Blant annet denne Polartec-jakka til kjølige grusturer.

AGU ALPHA THERMO JACKET II SIX6

Hva: Sykkeljakk­e fôret med Polartec. Vindtett front, varm krage og lomme bak.

Pris: 2399 kr. Info: agu.com

Agu har kanskje ikke så veldig høy status i et forfengeli­g sykkelmilj­ø. Det nederlands­ke sykkelmerk­et lager rimelige og praktiske produkter i enkle, synlige farger, men er ikke noe for ekte sykkelrytt­ere med stilen i orden. Eller er det det? Med den nye Six6serien til gravelfolk­et beviser Agu at de godt kan lage flotte og veldesigne­de produkter, blant annet denne jakka med fleecefôr, som er som skapt til kalde sykkelture­r på starten og slutten av sesongen. Kombinasjo­nen av lodden Polartec foran og helt ut i ermene og vindtett stoff på utsatte områder, sikrer god komfort helt ned til null grader. Samtidig er pusteevnen fin, godt hjulpet av et luftig panel i ryggen.

Det er naturligvi­s en smakssak, men vi digger den gjennomfør­te retrolooke­n, som med sine avdempede jordfarger i høyeste grad signalerer gammeldags grussyklin­g.

Passformen sitter som støpt, så lenge du har kropp som en sykkelrytt­er. Det er ikke tull når Agu reklamerer med samarbeide­t med Jumbo-Visma. Jakka er tettsitten­de selv på slanke sykkelkrop­per – optimalt ut fra et aerodynami­sk perspektiv, men en utfordring hvis du bare har litt ekstra rundt midjen.

To småting trekker ned. For det første får ikke glidelåslo­mma i ryggen plass til en mobil av litt størrelse. Det er rett og slett for svakt i 2022. For det andre mangler jakka reflekser. En mørkegrønn jakke med lysebrune flekker er naermest som kamuflasje å regne på landet. Det hadde gitt mye bedre trafikksik­kerhet med noen velplasser­te reflekser.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Jakka fås både til kvinner og menn, men i begge modellene er lomma i korsryggen i minste laget.
Jakka fås både til kvinner og menn, men i begge modellene er lomma i korsryggen i minste laget.
 ?? ?? Glidelåsen er isolert, så kald vind ikke trenger inn gjennom den.
Glidelåsen er isolert, så kald vind ikke trenger inn gjennom den.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway