Aktiv Trening (Norway)

Lett og pustende regnjakke

-

Hater du å bli våt og kald på kjølige løpeturer i regnet, holder Arc’teryx’ nye vanntette løpejakke deg tørr – garantert.

ARC’TERYX NORVAN LT HOODY

Hva: Vind- og vanntett jakke til løping, langrenn og lignende. Hette, Gore-Tex-membran, skrålomme. Veier 175 gram (herre str. S).

Pris: 4199 kr. Info: arcteryx.com

Arc’teryx har fått vind i seilene etter at moteløver har tatt merket til seg. Det har heldigvis ikke fått kanadierne til å gå på akkord med den høye kvaliteten som alltid har kjennetegn­et det dyre friluftsme­rket. I hvert fall ikke å dømme ut fra den nye highend-løpejakka Norvan. Jakka er en tynn og lett, men likevel solid, regnjakke til våte, kalde løpeturer, og den er i det hele tatt utrolig bra.

Passformen er god, med et slankt snitt, som følger kroppen uten å vaere stram. Det siste er viktig for en regnjakke, da det er behov for litt luft mellom kropp og stoff for at jakka ikke skal klistre seg til kroppen eller bli tett. Det er god lengde på de fasongsydd­e ermene, og jakka kan strammes i livet med en enkel, men velfungere­nde, strikk. Hetta sitter godt rundt hodet og følger hodebevege­lsene fint.

Det som for alvor signalerer luksus her, er imidlertid kvaliteten. Trelagsmat­erialet (ytterstoff, membran, innerstoff) er imponerend­e tynt og lett, samtidig som jakka framstår helt vind- og vanntett og til og med ganske solid. Den tåler fint naerkontak­t med grener og kratt i skogen.

Alle sømmer er sveiset og tapet med et ekstra lag stoff, slik at vannet ikke trenger inn den veien, noe man ofte kan oppleve i andre regnjakker.

Men dette er en utpreget regnjakke, og selv om den er tynn og membranen er i Gore-Tex, er ikke pusteevnen fantastisk. Men som varmende ytterlag på rolige turer i dårlig vaer er den absolutt noe av det beste du kan ta på.

 ?? ?? Jakka fås i både en herre- og damemodell. Damemodell­en går litt inn i livet.
Jakka er litt lengre bak. Dermed beskyttes rumpe og lår mot oppsprut fra våte veier.
Jakka fås i både en herre- og damemodell. Damemodell­en går litt inn i livet. Jakka er litt lengre bak. Dermed beskyttes rumpe og lår mot oppsprut fra våte veier.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway