Aktiv Trening (Norway)

Påfyll underveis

-

Om du trenger energi og vaeske underveis, avhenger helt av hvor langt du skal løpe. Hvis du ikke er i gang mer enn en time, trenger du ikke tenke på å fylle på med energi. Da er det nok i lagrene i kroppen. Med mindre det er varmt, er vaeske heller ikke noe problem. Du kan fint miste litt vaeske (2-3 prosent av kroppsvekt­en) uten at det går utover prestasjon­en. Er det varmt (over 25 grader), er det en annen sak. Da påvirkes du mye mer av dehydrerin­g og bør innta vaeske underveis.

Skal du løpe i over en time, bør du få i deg energi underveis. Anbefaling­ene lyder på 60–90 gram karbohydra­t i timen. Det tilsvarer 3–5 energigele­er, og det er mer enn de fleste løpermager klarer å håndtere. Hvis du klarer å spise en gelé per 20.–25. minutt, er det bra.

Et siste aspekt du bør vurdere, er salt. Noen mister mye salt gjennom svetten, og er du en av dem, bør du supplere med salttablet­ter i lange løp.

Slik ser anbefaling­ene ut:

 ?? ??
 ?? ?? Målet med vaeske- og energiinnt­aket er ikke å erstatte kroppens forbruk underveis. Det handler om å unngå å bli veldig dehydrert og utsette tidspunkte­t for når kroppen går tom for karbohydra­ter.
Målet med vaeske- og energiinnt­aket er ikke å erstatte kroppens forbruk underveis. Det handler om å unngå å bli veldig dehydrert og utsette tidspunkte­t for når kroppen går tom for karbohydra­ter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway