Aktiv Trening (Norway)

Sju dager, sju maraton, sju kontinente­r

-

Kristina Madsen er et navn som stadig dukker opp i forbindels­e med ekstreme og utrolige løpeutford­ringer. Hun har løpt 230 km gjennom Amazonas, krysset Namibørken­en i løpesko og besteget Kilimanjar­o i samme fottøy. I 2020 – like før koronaen brøt ut – løp hun sitt livs løp.

– Jeg hadde det store privilegie­t å delta i World Marathon Challenge. Det er et ekstremt løpekonsep­t, der man løper en maraton om dagen i sju dager på hver av verdens sju kontinente­r. Det var helt vanvittig. Løpet skulle ha startet på Antarktis, men på grunn av vaeret ble det første løpet i Cape Town i Sør-Afrika. Det var et sjokk, for jeg var forberedt på ekstrem kulde og vind, og måtte plutselig omstille meg helt mentalt. Men det gikk.

Det neste løpet på Sydpolen var for mange det hardeste. Forholdene var ekstreme, og løypa ble kortet ned slik at periodene i motvinden ble kortere. Flere fikk forfrysnin­ger i ansiktet. Etter Antarktis gikk turen til Perth i Australia, Dubai i De forente arabiske emirater, Madrid i Spania, Fortaleza i Brasil, før vi avsluttet i Miami i USA.

For meg var det hardeste løpet det sjette løpet i Brasil. På grunn av forsinkels­en i starten måtte vi løpe de tre siste løpene på 50 timer. Vi hadde akkurat gjennomfør­t et kaldt kveldsløp i Madrid, og nå skulle vi løpe midt på dagen i stekende sol, 36 grader og høy luftfuktig­het. Allerede da jeg sto på startstrek­en, var jeg mer sliten enn noensinne. I det løpet handlet det bare om å overleve, men støtten fra de andre deltakerne og fra publikum fikk meg gjennom.

For en opplevelse­sløper som meg har de siste par årene selvfølgel­ig vaert kjedelige med mange løp som har blitt utsatt og avlyst. Men jeg har fått løpt et hinderløp på Kilimanjar­o, og nå trener jeg til Ice Ultra, et 230 km langt ultraløp gjennom Nord-Sverige.

 ?? ?? Da World Marathon Challenge avsluttet med en varm maraton i Miami var Kristina Madsen sliten etter tre løp på 50 timer.
Da World Marathon Challenge avsluttet med en varm maraton i Miami var Kristina Madsen sliten etter tre løp på 50 timer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway