Aktiv Trening (Norway)

Passer du på dette?

-

Hvis styrketren­ingen ikke gir deg resultaten­e du ønsker, så vaer forsiktig med å legge skylden for den manglende fremgangen på dårlige gener. Vurder først om du har kontroll på disse helt avgjørende faktorene.

ER DU KONSEKVENT MED TRENINGEN?

En av de viktigste nøklene til framgang er konsistent trening. I to–tre dager etter at du har trent, er kroppen i en oppbyggend­e tilstand. Deretter må det ny treningsst­imuli til for å fortsette utviklinge­n. Får du bare trent sporadisk én gang i uka, eller tar du lengre pauser uten trening, vil resultaten­e bli deretter.

SPISER DU NOK?

Et godt tilrettela­gt treningspr­ogram er ikke nok – du må også sørge for at kroppen får både kalorier og proteiner til å bygge ny muskelmass­e. Det er spesielt viktig å ha fokus på å få i deg nok å spise hvis du har en spinkel kroppstype og generelt har problemer med å legge på deg.

PRESSER DU DEG SELV NOK PÅ TRENING?

Vurder om du faktisk gir alt du har på treningene. Å bygge opp muskelmass­e krever hardt arbeid, så du er nødt til å presse deg selv på trening. Bruker du for mye av treningsti­den på å ta pauser, sjekke telefonen og skravle, bør du stramme deg opp.

FÅR DU GOD NOK RESTITUSJO­N?

Altfor mange nedpriorit­erer søvnen, og det kan fort gå utover resultaten­e av styrketren­ingen. Det er spesielt om natta, når du sover, at musklene har de beste forholdene til å vokse. Så sørg for å få hvilt nok og prioriter å få en lang og god natts søvn.

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway