Aktiv Trening (Norway)

… for lite

-

DU BLIR TRØTT

Kroppen vil senke energinivå­et til det aller mest nødvendige, slik at du kan overleve lengst mulig på dine sparsomme ressurser. Det gjør at du blir trøtt.

DU BLIR SUR

Kanskje du blir irritabel. Det kan komme brått, for eksempel etter at du har hoppet over et enkelt måltid. Det skyldes riktignok heller psyken din enn noe fysisk.

DU MISTER MUSKELMASS­E

Hvis du over lengre tid spiser for lite, vil du ikke bare slanke bort fett, men også viktig muskelmass­e. Når kroppen ikke lenger har sukker å forbrenne, går den over til å forbrenne fett og deretter muskelvev, før den til syvende og sist vil ta for seg av fettet som sitter i indre organer som lever og hjerne.

APPETITTEN GÅR I STÅ

Når du spiser for lite, er sulthormon­et aktivt, og i starten vil du bli veldig sulten. Etter hvert venner kroppen seg til tingenes tilstand, og så vil den skru ned på sulthormon­et.

DU FÅR HARD MAGE

Hvis du spiser lite, får tarmene rett og slett mindre å jobbe med, og det gir mindre avføring. Ettersom kroppen suger all naeringen den kan ut av maten den får, kan avføringen bli hard og vanskelig å kvitte seg med.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway