Aktiv Trening (Norway)

Tips til deg som spiser for mye

-

SKJUL MATEN

Hvis du har laget mer mat enn du har tenkt å spise, så sett resten i kjøleskape­t med en gang. Er det plassert i en boks og blitt kaldt i mellomtida, frister det ikke så mye når hjernen begynner å vurdere om

du skal ta en porsjon til.

BRUK OPTISK BEDRAG

Hva slags tallerken du spiser av har stor betydning for opplevelse­n av hvor mye du spiser. Den kunnskapen kan brukes til å manipulere hjernen. Spiser du for mye, kan du derfor velge en liten frokosttal­lerken, slik at et lite måltid vil se ut som en kjempepors­jon.

TA DEG GOD TID

Tygg maten, legg bestikket fra deg mellom bitene, og nyt i det hele tatt hvert eneste smaksinntr­ykk. På den måten rekker du å kjenne at du er mett før du får spist for mye.

DRIKK FØR MATEN

Vi blir mette når magesekken fylles opp – også av vann. Har du tendens til å spise for mye, er det derfor lurt å drikke et stort glass vann et kvarters tid før du setter deg til bords. Da får du lagt en demper på den verste sulten.

FLYTT FOKUS

Hvis du spiser for mye, kan du tenke over hvordan du kan lede oppmerksom­heten over på noe annet. Du kan for eksempel gå ut å gå en tur rundt blokka eller pusse tennene på det tidspunkte­t du pleier å helle opp porsjon nummer to.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway