Aktiv Trening (Norway)

På rundtur i skjønne Skåne

-

Skåneleden er en tursti på hele 1300 kilometer gjennom Skånes varierte natur. For de fleste turgåere vil det nok vaere en litt for drøy tur å ta i ett jafs, men den kan heldigvis deles opp i mindre biter. Ruta er delt opp i seks delstrekni­nger, der Österlenle­den er en av de mest populaere.

Går du de 14 etappene på Österlenle­den, ender du opp med en 188 km lang rundtur i det sørøstlige Skåne. De første 80 kilometern­e fra Ystad går turen langs kysten, før den fortsetter inn i landet. På turen opplever du blant annet den kilometerl­ange Sandhammar­en strand, flere idylliske fiskelands­byer og Stenshuvud nasjonalpa­rk, med spektakula­er utsikt over Østersjøen. Ved det lille fiskevaere­t Kåseberga finner du Ales stenar, som med sine 67 meter er den største skipssetni­ngen i Sverige, fra rundt år 600 f.Kr. Österlenle­den byr stort sett på lett terreng det er enkelt å gå i, men det er også enkelte mer kuperte etapper med bratte stigninger.

Det ligger leirplasse­r og vandrerhje­m langs ruta – eller du kan benytte deg av allemannsr­etten og campe i skog og mark.

 ?? ?? Stien følger Österlens kyst og går blant annet gjennom byene Simrishamn og Ystad.
Stien følger Österlens kyst og går blant annet gjennom byene Simrishamn og Ystad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway