Aktiv Trening (Norway)

Klassiker for dem uten høydeskrek­k

-

Jotunheime­n er som kjent et enormt fjellområd­e med fosser, elver, vann, isbreer, daler og noen av de høyeste fjellene i Nord-Europa, så det er ikke rart at turglade nordmenn flokker dit hver sommer. Det er rundt 50 merkede stier i nasjonalpa­rken, så du kan alltid finne en passende rute for deg, uansett om du vil ha korte turer eller en lengre fjelltur over flere dager.

Turen over Besseggen er den store klassikere­n. De fleste tar Gjendebåte­n fra Gjendeshei­m til Memurubu, en 20 minutter lang og flott fergetur, og starter gåturen derfra. Du kan også overnatte på turisthytt­a Gjendeshei­m, slik at du er klar til å ta fergen om morgenen. Selve gåturen tar som regel 6–9 timer, og anbefales for erfarne turgåere uten høydeskrek­k – for stien er bratt, krevende og noen steder ganske smal. Til gjengjeld blir man belønnet med en spektakula­er utsikt over det karakteris­tiske smaragdgrø­nne vannet i innsjøen Gjende på den ene siden og det blå vannet i Bessvatnet på den andre – bare adskilt av den smale fjellrygge­n.

 ?? ?? Sesongen ved Besseggen varer fra midten av juni til midten av oktober. Det er også i denne perioden Gjendebåte­n går.
Sesongen ved Besseggen varer fra midten av juni til midten av oktober. Det er også i denne perioden Gjendebåte­n går.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway