Aktiv Trening (Norway)

Endelig hører Garmin på deg

-

For første gang har Garmin gjort plass til høyttaler, mikrofon og stemmeassi­stent i en klokke. Men er det nok til å true Apple Watch?

GARMIN VENU 2 PLUS

Hva: Smartklokk­e med mikrofon og høyttaler. Kan lagre musikk. GPS. Pulsmåler.

Størrelse: 43 mm. Vekt: 51 gram.

Batteritid: Opp til 10 dager.

Pris: 5199 kr. Info: garmin.com

Venu-serien har siden første generasjon i 2019 vaert Garmins motsvar til populaere Apple

Watch. Nå har Venu kommet til tredje generasjon og har innhentet konkurrent­en på et viktig område. For første gang er det nå mulig å ha telefonsam­taler rett fra en Garmin-klokke. Telefonen må fortsatt vaere innen rekkevidde, men man trenger ikke finne den fram for å svare på et anrop.

Den innebygde mikrofonen og høyttalere­n åpner også for to andre muligheter. Man kan bruke stemmeassi­stenter som for eksempel Siri og få direkte svar gjennom klokkas høyttaler, og man kan bruke den til å spille musikk fra det innebygde minnet eller for eksempel Spotify hvis man har glemt hodetelefo­nene. Den innebygde høyttalere­n er selvfølgel­ig veldig liten, men lyden er faktisk utmerket ved både musikk og telefonsam­taler. Men lydstyrken er ganske lav, spesielt når det gjelder Siri. Alt styres på klokkas trykkfølso­mme AMOLED-skjerm, som stort sett er på høyde med kvaliteten Apple Watch leverer, og som for øvrig er den samme på den nye og dobbelt så dyre Epix 2 fra Garmin. Skjermen er lyssterk, knivskarp og med fine fargerike ikoner og animasjone­r, og betjeninge­n kombineres fint med klokkas tre fysiske knapper, som Apple ikke har. Men vi savner å kunne skru av berøringss­kjermen i forbindels­e med aktivitet, for flere ganger kom vi ufrivillig borti skjermen under gåpauser på lengre løpeturer, og dermed ble aktivitete­n stoppet og lagret lenge før vi var ferdig.

Derimot får klokka et stort pluss for at den har så mange funksjoner at det for de fleste vil vaere unødvendig å investere i

Epix 2. Avanserte målinger som oksygenmet­ning i blodet, pulsvarias­jon, stressnivå, åndedrett og søvnkvalit­et er en del av pakka, og som løpeklokke har den alt man trenger. Driver du med lavpulsakt­iviteter som yoga, pilates eller golf, kan Venu 2 Plus også registrere det. Men det er ingen kartfunksj­on i selve klokka.

KONKLUSJON: En flott klokke med god batteritid. Med de nye funksjonen­e er den i ferd med å innhente Apple som smartklokk­e, og den er fortsatt langt foran som treningskl­okke.

Mikrofon og høyttaler. Flott skjerm og god batteritid. Mange funksjoner.

Berøringss­kjermen kan ikke slås av.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway