Aktiv Trening (Norway)

Innovativ tights

-

POWER RUN + POWER RUN SHORT

Hva: Løpetights med kompresjon. Spesielle kompresjon­spaneler rundt lår og legger. Tre små lommer.

Pris: 1299 kr for lang tights og 899 kr for kort. Info: pressio.com

Merket Pressio ble lansert i fjor og kom da med en bred portefølje av treningssk­laer – spesielt med fokus på kompresjon. Det er riktignok ikke snakk om nybegynner­e som prøver seg på området. Pressio er stiftet av den tidligere topptriatl­eten Jamie Hunt, en av grunnlegge­rne av det populaere merket 2XU, som i høy grad har satt standarden for kompresjon­splagg. Teamet i Pressio vet med andre ord hva de driver med når det gjelder kompresjon.

Det merker man spesielt i Pressios prestisjet­ights Power Run. Her har de satt alle kluter til, og det har resultert i en svaert interessan­t og gjennomfør­t tights, som riktignok ikke passer alle.

Tightsen fås i en kort og en lang utgave, og begge bruker såkalt MAPP-teknologi (Muscle Alignment Power Print), som ved hjelp av strategisk plasserte kompresjon­spaneler – her i form av brede gummibånd – målretter kompresjon­en og grepet rundt musklene til der det er mest nødvendig. Det vil i Power Runs tilfelle si leggene og forsiden av lårene.

Det ser ganske spesielt ut – der er noe X-Men-aktig over uttrykket – og det krever litt innsats å få tightsen til å sitte som den skal. Men når den først gjør det, sitter den meget bra rundt musklene. Det gjelder både under løping og alle mulige andre former for dynamisk aktivitet.

Så … virker den som lovet og gir både bedre restitusjo­n og prestasjon­er? Tja, det er det vanskelig å slå fast, men hvis du setter pris på den komprimere­nde følelsen, vil du i hvert fall elske Power Run.

I tillegg til de kraftige gummipanel­ene gjør tightsen seg bemerket med gjennomgåe­nde høy kvalitet.

Den har gode, tette og flate sømmer og et solid og flott stoff, som holder fasongen og fargen. Tre små lommer (inkludert en med glidelås) gjør at du kan ha med mobil, nøkler og betalingsk­ort på løpeturen. En kraftig strikk i livet holder tightsen på plass rundt magen. Den suger til seg litt svette, og pusteevnen spesielt over gummipanel­ene er ikke den beste. Men det er småting i et godt gjennomfør­t produkt.

KONKLUSJON: En veldig spesiell tights. Det litt rare utseendet har riktignok et formål, og de stramme benklaerne holder musklene utrolig godt på plass.

Skyhøy kvalitet. God kompresjon.

Litt vanskelig å få på og til å sitte ordentlig. Litt begrenset pusteevne. Høy pris.

 ?? ?? Gummibeleg­g risikerer ofte å sprekke opp etter hvert, men det skjedde ikke i løpet av testperiod­en.
Den lange tightsen har ekstra kompresjon foran på lårene og i leggene. I den korte er det naturlig nok bare lårene som får ekstra støtte.
Gummibeleg­g risikerer ofte å sprekke opp etter hvert, men det skjedde ikke i løpet av testperiod­en. Den lange tightsen har ekstra kompresjon foran på lårene og i leggene. I den korte er det naturlig nok bare lårene som får ekstra støtte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway