Aktiv Trening (Norway)

Lynrask minimalism­e

-

Takumi Sen 8 er den første superskoen utviklet spesielt for raske 5- og 10-kilometere. Du får fortsatt myk skum og masse sprett, men i en enklere innpakning.

ADIDAS TAKUMI SEN 8

Hva: Konkurrans­esko til 5 og 10 km. Dropp: 6 mm. Vekt: 197 g. Pris: 2149 kr. Info: adidas.no

Den nye utgaven av Adidas’ ultralette konkurrans­esko represente­rer på mange måter en ny type sko

– vi kan kalle den en minimalist­isk supersko. Den har alt vi kjenner fra de siste årenes supersko, som Nikes Vaporfly – det vil si lett og sprettent skum, en tynn overdel og en stiv plate som skyver løperen gjennom løpesteget. Men her virker det som alt sammen har vaert gjennom en krympemask­in, for alt framstår mindre, tynnere og lettere.

I tørre tall har skoen 33 mm skum under overdelen (cirka 6 mm mindre enn vanlige supersko), et dropp på 6 mm (mot superskoen­s typiske 10) og en vekt på 197 gram. Den relativt flate sålen gjør den stabil i svingene, mens den lave vekta gjør det enkelt å akselerere opp i fart. Den svaert vellykkede mellomsåle­n er myk og spretten, men likevel så fast at den føles responsiv og rask. Den har ikke den dype, myke dempingen du får i Vaporfly, men en mer aggressiv og dynamisk løpeopplev­else. Mens den klassiske superskoen er utviklet for maraton, er denne tiltenkt 5 og 10 km. Det merkes i den aggressive lettvektsp­rofilen, men skoen er likevel dempet nok til at erfarne løpere kan bruke den til halvmarato­n og kanskje til og med maraton – i hvert fall hvis man er vant til gammeldags­e konkurrans­esko som forrige utgave av Takumi Sen. Denne skoen har cirka 10 mm mer skum i sålen og er et mye mer behagelig bekjentska­p.

Innvending­er? Vekten kunne vaere enda lavere. Til tross for 6 mm tynnere såle, veier skoen omtrent det samme som Vaporfly. Og så er lissene litt korte og glatte, og må knytes hardt for ikke å gå opp.

KONKLUSJON: En spennende sko, som forener minimalist­isk lettvektsd­esign med moderne teknologi. Naturlig til raske gateløp på 5–10 km, men også godt egnet til intervallt­rening.

Tett passform. God mellomsåle. Dynamisk løpeopplev­else. Korte lisser. Kunne godt vaere 20 gram lettere.

 ?? ?? Også lissene er minimalist­iske.
Kanskje minimalist­iske.
Også lissene er minimalist­iske. Kanskje minimalist­iske.
 ?? ?? Yttersålen har Continenta­l-gummi i forfoten. Det gir godt grep på våt og tørr asfalt.
Yttersålen har Continenta­l-gummi i forfoten. Det gir godt grep på våt og tørr asfalt.
 ?? ?? Den minimalist­iske overdelen er laget i såkalt cellermesh. Den er tynn, pustende og sitter tett rundt foten.
Den minimalist­iske overdelen er laget i såkalt cellermesh. Den er tynn, pustende og sitter tett rundt foten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway