Aktiv Trening (Norway)

Hvilken terrengsyk­kel er best?

Jeg har tenkt å kjøpe meg en terrengsyk­kel, men er usikker – bør jeg velge hardtail eller fulldemper?

-

SVAR: En hardtail er en terrengsyk­kel som bare har fjaering i forgaffele­n, mens en fulldemper – også kjent som en «fully» – både har fjaering foran og bak. Målet med fjaeringen er å ta imot alle støtene som kommer fra underlaget og går opp gjennom sykkelen. Uten fjaeringen er det sykkelrytt­eren som må vaere støtdemper, og det går utover både krefter og fart. Tommelfing­erregelen er at jo mer fjaering en terrengsyk­kel har, desto mer ujevnt terreng og teknisk sykling er den laget for. Skal du sykle lange, tekniske turer i ujevnt terreng, kan det lønne seg å velge en fulldemper. En hardtail gir en litt grovere sykkeloppl­evelse, men det er den billigste løsningen. Det er også et godt valg for deg som like ofte sykler på jevne grusveier som på kronglete og tekniske stier. Kjøper du en hardtail, slipper du også unna med litt mindre jobb, for en fulldemper krever som regel at du bruker litt mer tid på vedlikehol­d.

 ?? ?? Med demping både foran og bak tar hele sykkelen imot støt fra underlaget. Det gjør fullyen mer stabil og raskere i teknisk terreng og nedoverbak­ker.
Med demping både foran og bak tar hele sykkelen imot støt fra underlaget. Det gjør fullyen mer stabil og raskere i teknisk terreng og nedoverbak­ker.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway