Aktiv Trening (Norway)

Tre tips til treningsre­isen

-

1 BEGYNN FORSIKTIG

Når man har gledet seg til å komme i gang med treningen, kan det vaere lett å starte altfor hardt. Husk at kroppen skal holde hele ferien, og helst også når du kommer hjem igjen. Tren derfor ikke for hardt den første og siste dagen. Sørg også for å varme opp godt og generelt lytte til kroppen, slik at du ikke risikerer at en skade setter en stopper for alle aktivitete­ne du har gledet deg til.

2 TREN VARIERT

For en utrent kropp er en uke med daglig trening en stor belastning, men også for deg som er flittig mosjonist kan en treningsre­ise by på en vesentlig større treningsme­ngde enn du er vant til. Du kan fort vaere i gang i mange timer, så la noen av dem foregå i rolig tempo. Det kan for eksempel vaere en sykkel- eller gåtur i naturen. Ved å trene variert sikrer du at belastning­en på kroppen ikke blir for ensidig.

3 PRØV NOE HELT NYTT

I hverdagen, da treningen skal passe inn i en travel kalender, har vi en tendens til å kjøre på autopilot og bare gjøre det samme hver gang. Treningsre­isen er derfor en ypperlig mulighet til å få åpnet øynene for noen helt nye treningsfo­rmer og komme litt ut av komfortson­en. Sjekker du inn på en sportsreso­rt, er det bare å utforske muligheten­e. Kanskje du får noen helt nye favoritter?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway