Aktiv Trening (Norway)

Slik går du – fort!

-

RETT DEG OPP

Ikke len deg framover eller heng med overkroppe­n. Rett deg opp, som om du er veldig høy, og se fram mot et punkt i horisonten. Slapp av i skuldrene, slik at du ikke spenner deg i overkroppe­n og reduserer lungevolum­et.

BRUK KJERNEN

Stram musklene i mage og korsrygg, slik at du ikke synker sammen. Hoftene skal vaere stabile ledd mellom beina og overkroppe­n.

TA KORTE SKRITT

Du kommer ikke raskere fram ved å ta lange skritt – tvert imot. Hastighete­n ligger i frasparket, så jo flere du kan ta av dem, jo raskere beveger du deg framover.

BRUK ARMENE

Armene kan gi deg fart – eller bremse deg. Se her hvordan du bruker dem riktig:

● Bøy albuene 90 grader.

● Sving armene fram, slik at hendene kommer opp i brysthøyde.

● Sving armene tilbake, inntil hendene er ved baklommene dine.

● Armene skal ikke inn foran kroppen, men mer pendle som et damplokomo­tiv.

● Hold albuene tett inntil kroppen.

● Slapp av i hendene, og la dem vaere litt åpne.

● Før armene fram i motsatt takt som beina.

UNNGÅ Å HOPPE

Mens det ved løping er en svevefase, der vi henger i lufta, skal en av føttene hele tiden ha kontakt med bakken ved gange – uansett hvor fort du går. Sett haelen i bakken, og rull fram over foten i én glidende bevegelse. Det er mer skånsomt for kroppen, da du unngår å lande med hele vekten din på foten.

HA FØTTENE PÅ LINJE

Når vi går til vanlig, beveger vi føttene framover ved siden av hverandre. Men på den måten klarer du ikke gå raskere enn 6–7 km/t. Derfor bør du få føttene inn på linje foran hverandre – i likhet med løperne. Da kan du plutselig sette opp for farten og få fart på kretsløpet.

Det er ikke så enkelt å gå fort som man skulle tro. Men når du først har laert deg riktig teknikk, kan du få masse fart i beina og få opp pulsen skikkelig.

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway