Aktiv Trening (Norway)

– Å gå har gjort meg sterk

Michael Jeppesen (33) har løpt halvmarato­n på 1.08.10 og maraton på 2.23.34. I dag bruker han rask gange som en del av treningen.

-

Hva har det betydd for løpingen at du har begynt å gå?

– Jeg føler meg både lettere og sterkere når jeg løper. Det har ikke gått ut over formen. Jeg «spretter» mer på bakken, fordi man aktiverer fotleddet mye mer, så det har blitt mye mer spenstig og aktivt. Det er en kjempeford­el.

Hvordan har det vaert å bruke gåing som en del av treningen?

– Da jeg bare løp, hadde jeg store problemer med hoftene og ryggen. Jeg hadde problemer med å snu meg i senga, og når jeg skulle inn i bilen, måtte jeg naermest løfte inn beina. Men etter at jeg begynte å gå, har jeg ikke hatt noen problemer med det. Det har virkelig gjort meg mer smidig, for man vrir seg og aktiverer kroppen mye.

Hvordan har det vaert mentalt?

– Det jobber jeg fortsatt litt med … ha ha. Jeg har jo alltid tenkt at å gå turer er noe man gjør når man blir gammel, og det ser jo litt morsomt ut når man setter opp farten og går som en kappgjenge­r. Så i starten gikk jeg mest om kvelden når det var mørkt. Eller jeg trente på å gå fort når jeg var på ferie i utlandet. Men nå har jeg blitt så erfaren at jeg kan gå 10 kilometer på 49 minutter, og det er det ingen som ler av.

Hva har det vanskeligs­te vaert?

– Det har både vaert det tekniske og det fysiske. Det kan ta seks måneder før senene er helt klare for det, og de første månedene holdt yttersiden av leggen på å sprenges. Så i starten gikk jeg 100 meter og løp 900 meter. Så ble det 200 meter gange og 800 meter løping. Slik vennet jeg meg sakte, men sikkert, til det.

Har du et råd hvis man vil prøve?

– Bare gå ut og prøv! Varm godt opp, så kroppen er klar, og bytt på å gå og løpe.

 ?? ?? Før Michael Jeppesen begynte å gå i treningen, hadde han ofte vondt i ryggen. Det er det slutt på nå.
Før Michael Jeppesen begynte å gå i treningen, hadde han ofte vondt i ryggen. Det er det slutt på nå.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway