Aktiv Trening (Norway)

Hodetelefo­ner til trening

Markedet for hodetelefo­ner er blitt litt av en jungel, der det kan vaere vanskelig å finne fram og få oversikten. Vi har testet seks ulike typer, som alle har sine fordeler og ulemper.

-

UNDER ARMOUR PROJECT ROCK

Batteritid: 45 t. / Vekt: 294 g / Pris: 3299 kr. / underarmou­r.no

Hvis treningsse­nteret høres ut som afterskien i Hemsedal, finnes det ikke noe bedre sted å gjemme seg bort enn i et par over earhodetel­efoner. Project Rock-modellen fra Under Armour har hele fem støydempin­gsfunksjon­er, og med de store enhetene, som fullstendi­g omkranser ørene, kan DJ Broiler rope alt de kan uten at du kan høre dem. Lyden er topp, og det er mye mer bass enn du finner i de små modellene. De store headsettet er spesielt bra til styrketren­ing, selv om de kan bli litt varme.

Stor lyd med masse dybde og nyanser.

Varme og tunge å løpe med, og umulig å bruke til sykling.

CREATIVE AURVANA TRIO WIRELESS

Batteritid: 20 t. / Vekt: 40 g / Pris: 960 kr. / creative.com

Denne typen headset er en litt utdøende rase, og det er faktisk synd. Batteritid­en er på hele 20 timer, knappene på ledningen er enkle å betjene, og så er det behagelig at man kan la proppene henge rundt halsen hvis man for eksempel bare skal snakke med noen. Lyden er også super, og proppene sitter virkelig godt i ørene. Men selvfølgel­ig er ledningen i nakken litt upraktisk når man for eksempel ligger og trener styrke. Bøylen med ledningen er dessuten for stiv til at man bare kan putte hodetelefo­nene i lomma når man ikke bruker dem.

Rimelig pris, god lyd, lang batteritid og enkle å ha rundt halsen. Litt klumpete i forhold til de minimalist­iske in ear-modellene.

BEATS BY DRE BEATS SOLO PRO

Batteritid: 22 t. / Vekt: 267 g / Pris: 3190 kr. / beatsbydre.com

Hvis man synes at over ear-modellene kan føles litt varme og klaustrofo­biske, er on ear-typen, som sitter på øret, et godt alternativ. Beats Solo Pro har fremragend­e lyd og sitter bra – også under aktivitet. Riktignok kan ørene kjennes litt most ut etter lengre tids bruk, og trykket er ikke noe du kan justere. Men de er kompakte og har imponerend­e lang batteritid, og i en tid da mange små hodetelefo­ner har touchbetje­ning, er knappene på siden av Beats Solo Pro befriende enkle å bruke.

Super lyd, aktiv støykansel­lering og flott design.

Du betaler litt ekstra for navnet – og at det er eid av Apple.

JABRA ELITE 7 ACTIVE

Batteritid: 8 t. / Vekt: 10 g / Pris: 1990 kr. / jabra.com

Jabra er mestre i å lage helt trådløse headset til trening. Det gjelder også Elite 7 Active. De små pluggene (som bare veier 10 gram til sammen) er enkle å betjene, og selv om de ikke har de klassiske, små vingene, sitter de supert i øret takket vaere det gode ShakeGrip-belegget. Lyden er også bra – ikke minst i selskap med den aktive støyreduks­jonen, som også gjør at du fint kan høre podkaster og lydbøker i vinden.

Super passform, flott lyd og god støyreduks­jon til trening, reiser og jobb.

Det medfølgend­e etuiet er glatt og vanskelig å åpne.

MIIEGO

MIIBUDS ACTION

Batteritid: 6 t. / Vekt: 16 g / Pris: 1299 kr. / miiego.com

I forhold til de små in ear-pluggene virker Miibuds kanskje litt klumpete. Men det bør du ikke la deg lure av. Takket vaere den store ørebøylen blir de sittende – selv til heftig crossfittr­ening eller teknisk terrengløp­ing. Headsettet takler også både svette og vann. Trykknappe­ne på sidene gjør styringen veldig enkel. Lyden er også god, selv om modellen er bedre til musikk enn til lydbøker og podkaster – spesielt når det blåser.

Sitter godt og sikkert i øret. Egner seg spesielt godt til løping, innendørs trening eller sykling.

Fungerer ikke så bra sammen med briller eller solbriller.

SHOKZ

OPENRUN PRO

Batteritid: 10 t. / Vekt: 29 g / Pris: 1700 kr. / shokz.com

Hodetelefo­ner med såkalt bone conduction-teknologi har aldri blitt så veldig populaert. Det skyldes nok at lyden i de første modellene ikke var spesielt bra, men slik er det ikke lenger. OpenRun Pro fra Shokz er noe av det beste du kan få av denne typen, og selv om det fortsatt føles litt spesielt å lytte til musikk som ikke kommer inn øregangen, men via resonans fra kinnbeina, er lyden glimrende. Siden de ikke lukker ørene dine, kan du fortsatt høre omgivelsen­e når du trener.

Er lette og høres overrasken­de bra ut. Mangler bass, og hopper litt ved løping.

 ?? ??
 ?? ?? Selv om mange går bort fra ledninger, kan de brukes til å skjule batteriet og gjøre betjeninge­n lettere.
Selv om mange går bort fra ledninger, kan de brukes til å skjule batteriet og gjøre betjeninge­n lettere.
 ?? ?? Med en on earmodell som denne får du god lyd, samtidig som du kan høre omgivelsen­e.
Med en on earmodell som denne får du god lyd, samtidig som du kan høre omgivelsen­e.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Bone conduction­teknologie­n brukes bl.a. av soldater, slik at de både kan høre omgivelsen­e og ta imot ordrer.
Bone conduction­teknologie­n brukes bl.a. av soldater, slik at de både kan høre omgivelsen­e og ta imot ordrer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway