Aktiv Trening (Norway)

Lett, lettere, Kinvara 13

➼ Skal du ut og løpe fort med nummer på brystet? Da kan kanskje Sauconys Kinvara 13 vaere ditt hemmelige våpen. Den populaere skoen er tilbake i en ny utgave – lettere enn noen gang.

-

SAUCONY KINVARA 13

Hva: Nøytral lettvektsl­øpesko. Vekt: 204 g (str. 44). Dropp: 4 mm.

Pris: 1500 kr. Info: saucony.com

Saucony er tilbake med en ny versjon av sin ikoniske Kinvara. Den er blitt Sauconys bestselgen­de lettvektss­ko til løpere med nøytral pronasjon, og med den 13. utgaven kommer nok den tradisjone­n til å fortsette. Den nyeste versjonen er veldig komfortabe­l, og man får en fantastisk løpsfølels­e både på korte og lange løpeturer. Kinvara 13 har like smal haelkappe og passform som ble introduser­t i 11-eren, og det fungerer.

Den griper godt rundt foten, samtidig som det er god plass til taerne – også på langturene. I likhet med forgjenger­en er droppet på 4 mm. Det flytter stegavvikl­ingen litt lenger fram mot midten av foten framfor på haelen. Haeldroppe­t gir derfor en følelse av at bein og føtter beveger seg mer under kroppen – altså kortere skritt, høyere kadens og dermed litt bedre løpeøkonom­i.

Saucony har kuttet 10 gram av vekta i forhold til Kinvara 12, så den veier nå bare 204 gram, noe som gjør den til den letteste utgaven noensinne. Det er faktisk ganske imponerend­e, og selv om 10 gram kanskje ikke er så mye, blir det likevel litt når du for eksempel skal løfte føttene 50 000–60 000 ganger under en maraton.

Ovenfra blir foten holdt på plass av en formbar, pustende og sømløs mesh, som er laget av hundre prosent resirkuler­t stoff. Mellomsåle­n består av PWRRUN, og innersålen av PWR-RUN+, som til sammen bør gi en støtabsorb­ering med høy grad av returenerg­i. Sålen føles mer spretten enn tidligere, men om den faktisk er mer responsiv og gir mer energi i avviklinge­n, er vanskelig å fastslå. Skoen føles i hvert fall lett og fri i forhold til mange andre nøytrale toppmodell­er, der sålen ofte kan virke litt klumpete. Men med Kinvara 13 får man en friere følelse som gjør at man til tider nesten ikke merker at man har skoene på. Det blir ikke så mye bedre enn det.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway