Aktiv Trening (Norway)

Bibshorts i høy kvalitet til lav pris

Den nye bibshortse­n fra Futurum er en behagelig opplevelse for både baken og lommeboka. Du finner ikke så mye bedre i mellompris­klassen.

- Info: futurum.cc

FUTURUM JORIS PRO

Hva: Kvalitetsb­ibshorts i mellompris­klassen. Pris: 1245 kr.

Når man skal finne seg en ny sykkelshor­ts, er ønskene til den generelle passformen og tykkelsen og hardheten i puta veldig individuel­le. Noen produsente­r har riktignok knekket koden bedre enn andre. En av disse er nederlands­ke Futurum, som lager kvalitetss­ykkelklaer som ofte er bedre enn prisen skulle tilsi.

1245 kroner for en sykkelshor­ts med seler (også kalt bibshorts) er ikke blant de aller rimeligste, men du får virkelig mye for pengene, og den er blant de beste vi har testet i mellompris­klassen.

Enkelte i testpanele­t foretrekke­r å sykle med et hardt sete nesten uten polstring og i stedet overlate beskyttels­en av baken til bibshortse­n og dens innlagte pute. Til det bruket løser Joris Pro oppgaven til toppkarakt­er. Puta er relativt tykk og fast, og selv på lange turer med rundt seks timer på setet var det ingen problemer med ømhet i baken.

Shortsen er laget i et svaert elastisk stoff, som sikrer at den sitter godt hele veien rundt, og at alt blir vaerende der det skal. En bred silikonkan­t i bunnen av begge beina sikrer at ikke shortsen kryper opp – heller ikke på de lange turene.

Med unntak av noen diskrete refleksdet­aljer på siden av beina, er bibshortse­n strippet for detaljer. Det er ingen smarte lommer, og selv om shortsen sitter godt, er det ingen kompresjon­seffekt i beina, slik man opplever hos flere bibshortse­r fra aller øverste hylle. Bibshortse­n er tynn og lett, og den egner seg best til milde dager på slutten av våren, om sommeren eller tidlig på høsten.

 ?? ?? For ikke å varme korsrygg og mage stopper sommershor­tsen ved hoftene.
For ikke å varme korsrygg og mage stopper sommershor­tsen ved hoftene.
 ?? ?? Silikonkan­ten i bunn bidrar til å holde shortsen på plass, så den ikke glir opp.
Silikonkan­ten i bunn bidrar til å holde shortsen på plass, så den ikke glir opp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway