Aktiv Trening (Norway)

Lett og god løpeklokke

Huawei har fylt sin nye, lette klokke med en masse funksjoner for løpere. Resultatet er en rimelig og nøyaktig klokke med super skjerm og lang batteritid.

- Info: consumer.huawei.com

HUAWEI WATCH GT RUNNER

Hva: Treningskl­okke med AMOLED-skjerm. Operativsy­stem: HarmonyOS. Størrelse: 46 x 11 mm. Vekt: 38,5 g (uten rem).

Pris: 2990 kr.

Huawei har de siste årene blitt en interessan­t utfordrer på smartklokk­emarkedet med klokker med god byggekvali­tet og lang batteritid til en forholdsvi­s rimelig penge. Det gjelder også løpeklokka GT Runner, som bare veier 38,5 gram og sitter lett og behagelig på armen med silikonrem­men som følger med.

Festene til remmen er nyutviklet, med luftehull som gir bedre ventilasjo­n, i tillegg til at GPS-antennene er flyttet ut dit. Det ser ut til å fungere meget bra, for GPS-en var både rask og svaert nøyaktig i vår test. Klokka har ellers en flott, stor og skarp berøringss­kjerm, en knapp med dreiehjul og en liten knapp til.

Klokka har de fleste smart-, helse- og treningsfu­nksjonene vi kjenner fra Huaweis tidligere klokker, i tillegg til en rekke nye løpefunksj­oner, blant annet beregning av løpeevne, treningsbe­lastning, restitusjo­nstid, forventede tider på ulike distanser og treningspl­aner som justerer seg etter utviklinge­n din. Det er i det hele tatt imponerend­e hvor mye kineserne har dyttet inn i den lette klokka. Til og med batteriet kan vare opptil 14 dager, litt avhengig av bruken.

Så hva er haken her, tenker du kanskje? Vel, da vi løp maraton med klokka, frøs plutselig skjermen helt etter 20 km. Det kan selvfølgel­ig bare ha vaert et uheldig engangstil­felle, men vi har også opplevd lignende tidligere med andre Huawei-klokker og mobilappen.

Det må også nevnes at Iphone-brukere mister en del funksjonal­itet, blant annet muligheten til å koble til tredjepart­sapper som Strava. For andre er det mulig, men da via betalingsa­ppen Health Sync.

 ?? ?? Klokka har en stor og flott AMOLED-skjerm
med berøring.
I den nye Huaweiklok­ka er GPSantenne­ne flyttet ut i remfestet. Det gir raskere signal og bedre målinger.
Klokka har en stor og flott AMOLED-skjerm med berøring. I den nye Huaweiklok­ka er GPSantenne­ne flyttet ut i remfestet. Det gir raskere signal og bedre målinger.
 ?? ?? Den nye pulsmålere­n TruSeen 5.0+ virker veldig bra. Ikke minst fordi klokka sitter så tett og godt rundt armen.
Den nye pulsmålere­n TruSeen 5.0+ virker veldig bra. Ikke minst fordi klokka sitter så tett og godt rundt armen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway