Aktiv Trening (Norway)

Hva slags håndvekter bør jeg velge?

-

Jeg vil gjerne kjøpe noen håndvekter til å trene med hjemme. Hva slags bør jeg velge?

SVAR: Hvis du vil bruke håndvekten­e til så mange ulike øvelser som mulig, krever det en del vekter, siden det er stor forskjell på hvor mange kilo du kan løfte i for eksempel brystpress og sidehev. Det blir fort en stor og plasskreve­nde investerin­g, og derfor velger mange en justerbar løsning – for eksempel ved å kjøpe to håndvektst­enger og et utvalg løse skiver.

Når du skal ut å kjøpe håndvektst­enger, må du først finne ut om du går for 30 mm eller 50 mm standard. Det handler om tykkelsen på stanga og hullet i de tilhørende vektskiven­e. Hvis du også har en lang vektstang (eller har planer om å skaffe deg en), så sørg for å velge samme standard til begge, slik at du kan bruke de samme vektskiven­e. Kjøp et godt utvalg av både lette og tyngre skiver, og sørg for at du også har mulighet til å øke vekta etter hvert som du blir sterkere. Så kjøp litt flere enn du har behov for akkurat nå.

Leggøvelse­r, brystpress og enarmsroin­g er øvelser der du kan bruke de tyngste håndvekten­e. Du kan bruke disse øvelsene som indikator for hvor tunge vekter du har trenger.

 ?? ?? Håndvekter er et svaert allsidig treningsre­dskap. Kjøper du en benk, kan de brukes til enda mer.
Håndvekter er et svaert allsidig treningsre­dskap. Kjøper du en benk, kan de brukes til enda mer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway