Allers

Fant kjaerlighe­ten i koronaens tid

Mot alle odds, i et nedstengt samfunn, fant Mette og Finn kjaerlighe­ten. – Det har vaert et lynkurs i å bli kjent, sier det forelskede paret.

- TEKST: KRISTIN HAAGENSEN FOTO: MORTEN EIK OG PRIVAT

Mette og Finn fikk full klaff:

ÅÅ finne kjaerlighe­ten er stort. Når alle brikkene faller på plass, og du vet at nå har det skjedd: Du har endelig truffet den rette. Men hva er oddsen for at noe slikt kan skje midt under en pandemi, når de fleste møteplasse­r er stengt? Mette Nilsen (40) og Finn Grimlid (43) fant hverandre likevel. Og i disse koronatide­r fikk paret et hav av tid sammen, bare de to, for å bli godt kjent. Og siden har de ikke sett seg tilbake.

Det er helt tydelig et lykkelig og forelsket par som møter Allers denne vårdagen. I landlige omgivelser hjemme på Vinterbro har kjaerlighe­ten deres utviklet seg det siste året. Paret møttes for første gang i fjor sommer, og det tok ikke mange månedene før Mette flyttet inn hos Finn.

– Jeg var jo på besøk hele tiden uansett, så vi kunne like gjerne flytte sammen, sier hun og får et bekreftend­e smil fra kjaeresten.

SØT MUSIKK

18. juli 2020 skjer møtet som skulle endre livet for dem begge. Denne kvelden bestemmer Finn seg for å legge ut et innlegg på en Facebook-side for single.

Han spør rett og slett om det er ei dame der ute som kan tenke seg å møtes for en date.

Åtte kilometer unna sitter Mette sammen med ei venninne og ser meldingen. Magefølels­en sier at hun har lyst til å treffe denne karen. Hun liker Finns profilbild­e og tenker at han har snille øyne og et godt smil.

– Jeg var litt i tenkebokse­n først, men bestemte meg for å ta sjansen. Jeg dro jo ikke alene, men hadde med venninnen min, og da føltes det tryggere. Finn bodde jo heller ikke så langt unna, så det ville vaere greit å komme seg hjem, forteller hun.

Mette bor i Ski på dette tidspunkte­t og jobber som laerer på en barneskole. Hun avsluttet et forhold et halvt år tidligere.

Finn er håndverker bosatt på Vinterbro, og har vaert singel i mange år. Det første møtet blir hyggelig, og praten flyter lett. Ganske raskt blir det klart at kjemien stemmer.

– Jeg tenkte at hun var ei veldig koselig jente, søt og god. Også er hun glad i dyr, noe som er viktig for meg, forteller Finn, som selv har tre hunder.

– Han var spennende. Jeg oppdaget raskt at han har mange av de kvaliteten­e jeg ser etter hos en mann. Han er veldig strukturer­t og har ting på stell. Finn har mye empati og omsorg for andre, sier en forelsket Mette.

BLE EN KOHORT

Kvelden blir avsluttet med et kyss. På hjemveien tar Mette seg i stadig å tenke på den blide håndverker­en. Dagen etter får hun en hyggelig melding av ham, og det blir hun veldig glad for.

– Så slik møttes vi, og siden har vi vel egentlig hengt sammen!

Det ble flere dater på de to. På det tidspunkte­t var samfunnet delvis gjenåpnet, så det var mulig å treffes uten å bryte smittevern­reglene. Like etter det første møtet, inviterte Finn

Mette med på fisketur i kano. Han er veldig glad i friluftsli­v.

– Det var både koselig og romantisk, forteller Mette. Ellers brukte de tiden godt hjemme. De har sett mange Netflix-serier sammen, og begge er glade i å lage mat. Finn og Mette ble en kohort ganske kjapt. For de ville vaere sammen.

12. august ble de offisielt et par. Pandemien har gjort at de har hatt mer tid til å bli kjent på hjemmebane. Det har slik sett ikke vaert så dumt, mener paret.

– Det har vaert et lynkurs i å bli kjent. Når man er sammen mye av tiden og ikke treffer så mange andre, så laerer man fort hverandre å kjenne, både på godt og vondt, er de enige om.

Skolen der Mette jobber,

«Jeg var jo på besøk hele tiden uansett, så vi kunne like gjerne flytte sammen.»

 ??  ?? UNNTAKSTID:
Å date og å finne en kjaereste er ikke bare enkelt i koronaens tid. Da Mette og Finn møttes i fjor sommer, hadde imidlertid samfunnet åpnet opp såpass at det var mulig å dra på date.
UNNTAKSTID: Å date og å finne en kjaereste er ikke bare enkelt i koronaens tid. Da Mette og Finn møttes i fjor sommer, hadde imidlertid samfunnet åpnet opp såpass at det var mulig å dra på date.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway