Allers

Malis kunsterhje­m på Oppdal

Mali har bygd et atelier hjemme på gården. Det er bare noen få skritt fra det store bondekjøkk­enet, til et tipp topp moderne arbeidsrom med en spektakula­er utsikt.

- TEKST: ANNE KRISTIANSE­N RØNNING FOTO: HEGE LANDRØ JOHNSEN

D– Det er herlig å ha det slik, sier Mali Anette Hoel (46). – Jeg starter ofte arbeidsdag­en med en kopp kaffe i atelieret. Er det kjølig, tenner jeg opp i peisen. Der kan jeg la tankene fare, eller gjøre unna nødvendige mailer og telefoner, før jeg setter meg ned for å tegne.

Hun har opparbeide­t seg en solid tilhengers­kare på Facebook og Instagram, og lager tegninger med både dypt alvor og lekende humor i seg.

– Jeg tror de elementene vises i interiøret mitt også, smiler Mali.

– Jeg liker lekenhet og masse farger, men også gjenstande­r som har liv i seg. En historie.

Mye er kjøpt hos bruktbutik­ker, andre ting har hun arvet, eller funnet på gården.

– Det er like gjerne uttrykket, som historien, som gjør at jeg faller for en gammel gjenstand. Jeg kan synes det er kult med en eldgammel, rusten el-ovn, som er helt ubrukelig, og et rustet melkespann. Da er det det visuelle som gjør inntrykk på meg. Det er vakkert, selv om det ikke er perfekt.

TAR INNFALL PÅ ALVOR

Mali liker det som er litt rufsete. At interiøret er satt sammen med en litt rask pensel. Og ideer hun får, blir gjerne til handling, kort tid etter.

– Her en dag fikk jeg det for meg at jeg må ha et gult hus på gården. Dermed kjøpte jeg inn gulmaling. Og jeg skal male det uthuset dere ser der, i dag, etter at dere har dratt, sier hun.

Sånn var det med den blåturkise fargen på kjøkkenveg­gen også. Hun så en slik farge på et kjøkken på Instagram, og kom på at hun hadde en rest fra da hun malte veggene i atelieret.

– Jeg ryddet unna på veggen og begynte å male rett etter. Og synes resultatet ble magisk. Varmt og lekent. Akkurat som jeg vil ha det.

ØNSKER FOLK VELKOMMEN

Det dufter nybakt brød. Sticky buns og kanelbolle­r. Duften og synet av baksten skaper umiddelbar­t trivsel. Gleden over å vaere husmor har hun fra moren sin.

– Vi var sju søsken, og mamma var ei god, gammeldags husmor. Det var alltid masse folk rundt matbordet, mye liv og god mat. Hun døde for flere år siden, men jeg tenker veldig mye på henne, saerlig når jeg lager mat. Og noen ganger kan jeg nesten føle at hun er til stede, på et eller annet vis.

 ??  ??
 ??  ?? JOBBER SOM TEGNER: – Det går jo opp og ned, men noen ganger føler jeg at jeg er verdens heldigste, sier Mali. Da Allers er på besøk, har hun bakt herlige boller og sticky buns.
JOBBER SOM TEGNER: – Det går jo opp og ned, men noen ganger føler jeg at jeg er verdens heldigste, sier Mali. Da Allers er på besøk, har hun bakt herlige boller og sticky buns.
 ??  ?? ROMANTIKK UNDER BJØRKA: En duk Mali kjøpte i bruktbutik­k på Oppdal, lager litt bohemsk stemning. Limonaden er klar i karaffelen, og sommerkvel­den er lys.
ROMANTIKK UNDER BJØRKA: En duk Mali kjøpte i bruktbutik­k på Oppdal, lager litt bohemsk stemning. Limonaden er klar i karaffelen, og sommerkvel­den er lys.
 ??  ?? MALERISK: En ramme trenger ikke å ha et bilde, noen blomster i en vase bak kan også funke bra. De gamle stolene er loppis-funn, linbukette­n er fra Ovidies Lin.
MALERISK: En ramme trenger ikke å ha et bilde, noen blomster i en vase bak kan også funke bra. De gamle stolene er loppis-funn, linbukette­n er fra Ovidies Lin.
 ??  ?? VAKKERT OVERALT: Det er nesten ikke en plett i Malis hjem som ikke er vakker og visuell. Her har en gammel trekasse fått litt selskap av gule stemorsblo­mster og noen strå. Kransen på veggen er fra Ovidies Lin.
VAKKERT OVERALT: Det er nesten ikke en plett i Malis hjem som ikke er vakker og visuell. Her har en gammel trekasse fått litt selskap av gule stemorsblo­mster og noen strå. Kransen på veggen er fra Ovidies Lin.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway