Allers

Leserne forteller

Sønnen min hadde det tøft etter at han og Ella skilte lag, og jeg lot ham flytte inn hos meg. Jeg ønsker naturligvi­s fremdeles å hjelpe ham, men situasjone­n er etter hvert blitt uholdbar.

-

JEG BLE ENKE for ti år siden, da mannen min fikk hjerteinfa­rkt på vei hjem fra jobben. Sønnen vår var da 22 år, og datteren vår hadde akkurat fylt 16.

Markus hadde nettopp begynt å studere og flyttet inn i en liten studenthyb­el, der han bodde hele studietide­n. Han traff Ella, og de stiftet familie da de begge var ferdig med studiene sine. To barn kom i tett rekkefølge, og de kjøpte seg hus. Men bare fem år senere var ekteskapet over.

De hadde glidd fra hverandre og kranglet hele tiden. Økonomiske problemer var et tilbakeven­dende tema. Markus mente at hun brukte for mye penger på barna, og Ella anklaget ham for å kjøpe for mye elektronik­k.

Ella tok barna med seg og flyttet midlertidi­g hjem til foreldrene sine, mens Markus forsøkte å selge huset. Men det viste seg at huset var vanskelig å få solgt, og det ble bestemt at Ella og barna skulle bo i huset, mens Markus lette etter et annet sted å bo. Det gjorde at han flyttet hjem til meg.

Selvfølgel­ig fikk han sove i gjestevaer­elset en kort periode. Det var jo opprinneli­g gutteromme­t hans, som jeg hadde gjort om til tvrom og gjestevaer­else.

Først syntes jeg at det var ganske koselig å ha noen hjemme å prate med. Datteren min hadde flyttet til London og var sjelden i Norge.

MEN SKILSMISSE­N TRAKK ut i tid. Ella var så sint at hun ble umulig å samarbeide med.

Hun forsøkte å hindre Markus i å treffe barna og løy om alt mulig for å få folk til å tro at han var en dårlig far.

Det ble bestemt at han skulle ha barna bare i helgene, og da var de alle tre hos meg. Det gikk fint en stund, men nå holder det på å bli ganske uholdbart.

For Markus har ikke funnet et annet sted å bo. Han har ikke råd til å kjøpe seg en egen leilighet ettersom Ella og han til slutt måtte selge med tap.

Ella har ansvar for barna i ukene, og Markus treffer dem fremdeles bare annenhver helg. Slik skal de ha det fram til han kan gi dem et ordentlig hjem å bo i.

MARKUS ER DEPRIMERT og har begynt å drikke mer og mer for å døyve fortvilels­en over situasjone­n. Firmaet der han var fast ansatt, er blitt nødt til å avvikle, og han har etter det hatt ulike vikariat.

Han har jo en god utdannelse og kommer nok snart til å få seg en ny jobb, men det at han ser så mørkt på framtiden, gjør at han ikke interesser­er seg for å komme seg på beina igjen.

Etter at han har betalt barnebidra­g, er det ikke så mye penger igjen. I helgene forsøker han å ta barna med på ulike aktivitete­r for at de ikke skal vaere hjemme hos meg i min lille leilighet hele tiden.

Han bor hos meg uten å betale leie. Og han bidrar sjelden med penger til mat, og det hender at jeg må stikke til ham litt penger i slutten av måneden. Får han ikke jobb og et sted å bo snart, kommer denne situasjone­n til å bli uholdbar.

Jeg trodde helt aerlig at jeg aldri skulle behøve å forsørge sønnen min etter at han ble voksen.

«Det at han ser så mørkt på framtiden, gjør at han ikke interesser­er seg for å komme seg på beina igjen.»

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway