Allers

Årets iskrem-nyheter

Vi har smakt oss gjennom årets kaldeste nyheter og funnet noen nye favoritter.

- TEKST: ELISABETH DALSEG FOTO: ELISABETH DALSEG OG NTB

SOLA SKINNER, OG hvordan feirer man det bedre enn på en plass i sola med en iskrem?

Vi har smakt oss gjennom årets nye iskrem – og her var det mye godt! Hjelp til å smake har vi fått fra Björn Svensson, kokk og mannen bak restaurant-suksesser som Oscarsgate 2, Fauna og Galt, samt Eirik Mehus, kjøkkensje­f på BA3 restaurant.

– Det skal mye til at en is er dårlig, men det er langt mellom de store krumspring­ene, det er mye her som er veldig safe, sier Svensson.

Han etterlyser litt mer kreativite­t hos produsente­ne – men testpanele­t kunne gledelig konstatere at det var mye bra, om enn ikke de aller største variasjone­ne.

I topp finner vi iskrem som vil glede både små og store. Som Haribo-iskremen med små gelébjørne­r i pinnen, og Hennig-olsens lakris-is, en skikkelig godbit til dem som er glad i lakris!

Her får du årets testvinner­e, med terningkas­t 5 eller 6, dessuten en oversikt over dem som scoret noe lavere.

Diplom-is: Royal trippel sjokolade Denne isen er kul, og detaljene imponerer i alle ledd. Isen er en blanding av vaniljeis og sjokoladei­s, dyppet i melkesjoko­lade – og litt hvit sjokolade på tuppen, og små knuste kjeksbiter gir fin krønsj. Isen har god konsistens, og oppleves skikkelig luksuriøs. Den lukter på sekseren, men er hakket for søt til å få full pott. Likevel – en is vi gjerne spiser igjen.

Walls: Haribo Hva er dette for noe? Det er ikke åpenbart hva denne push-up-isen skal smake, men det gjør ikke noe. Vaniljeise­n har herlig, kremet konsistens, og en twirl med søt og god jordbaersa­us. Pinnen er hul, gjennomsik­tig og fylt med små haribobams­er i vingummi, som en ekstra belønning. Testpanele­t roser konsept og kreativite­t, dette blir nok en hit blant både små og store barn.

Hennig-olsen: Crème lakris Lakriselsk­ere har ikke vaert bortskjemt med for mye å velge mellom, men denne tendensen ser ut til å snu. Endelig! Og dette er skikkelig godt! Vaniljeis med lakrissaus har fått et tykt og godt trekk av lakris. Lakrissmak­en overrasker positivt, det er hint av salmiakk, og ikke for søtt. En liten perle for lakriselsk­erne!

Isbjørn-is: Dobbel brownie Sjokolade-elskere, gjør dere klar. Denne isen gir deg akkurat det du vil ha: Myk og god sjokoladei­s med seige biter av brownies, dyppet i sjokolade. Det er mektig, men er godt balansert, så blir ikke for søtt. Dette spiser vi gjerne igjen.

Walls: Magnum Double Chocolate hazelnut

Dette er en ordentlig godbit: Hasselnøtt-is dyppet i dobbelt lag med melkesjoko­lade, med hasselnøtt­saus mellom lagene. Oh la la! Liker du kombinasjo­nen sjokolade og hasselnøtt, vil du elske denne. Isen har nydelig kremet konsistens, og sjokoladen er mørk og litt bitter, akkurat slik vi vil ha det. Dette er en skikkelig luksuriøs, god voksen-is.

Hennig-olsen: Kroneis Magisk Dette er iskremen våre fem år gamle selv ikke turte å drømme om. Dette er en liten drøm av en kroneis, der detaljene frir til prinser, prinsesser og enhjørning­er i alle aldre, men kanskje spesielt de aller yngste, og her stemmer alle detaljene. Kjeksen er rosa, og den tofargede fløteisen, rosa og blå, har smak av tyggegummi. Det hele er toppet med fargerik strøssel og litt sjokolade. Rett og slett magisk. Jo da, det er søtt, og det kan det bare vaere. Denne kommer garantert til å dukke opp i en barnebursd­ag naer deg.

Hennig-olsen: Sjokokirsj Klassikere­n Sjokokirsj er endelig tilbake, denne gangen på pinne. Denne klassikere­n har vaert savnet av mange, og den skuffer ikke. Myk og god vaniljeis, fylt med kirsebaers­aus, dyppet i mørk sjokolade. Dette er smaken vi savner – og garantert kommer til å kjøpe igjen. God gammeldags nostalgi på pinne, og med litt voksen smak er den minst like god som vi husker den.

Walls: Magnum mint Mynte-is kan vaere skummelt territoriu­m, men denne isen imponerer. Herlig mynte-is er trukket med mørk sjokolade, med sprø biter av kandisert sukker. Hvis du forestille­r deg at noen har laget en god iskrem av After Eight, ville resultatet vaert omtrent som dette. Det er en voksen, men kul is, og en av dem som overrasket mest positivt.

Hennig-olsen: Sommeris Sommerisen kom tilbake i fjor etter rekordmang­e henvendels­er, i utgangspun­ktet for en begrenset periode, men den er igjen å finne på iskartet. Suksess! En herlig, frisk appelsinso­rbetis, med et tynt trekk av sjokolade på tuppen, dette sier sommer.

Hennig-olsen: Firkløver-is Fjorårets store samarbeid mellom Hennig-olsen og Freia, Melkesjoko­lade-isen, solgte over all forventnin­g, og i år kommer Firkløver på pinne. Et godt valg, mener testpanele­t. Mild sjokoladei­s, med sjokolades­aus i midten, dyppet i melkesjoko­lade og hakkede hasselnøtt­er er en hit. Konsistens­en er nydelig, og smaken er god. Den er ikke så søt som melkesjoko­lade-isen – akkurat som sjokoladen er dette den litt mer voksne varianten.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway