Allers

Miljøbevis­st på badet

Med noen enkle grep kan du bli mer miljøbevis­st på badet. Fin utfordring!

- TEKST: JESSICA BLOCKSTRÖM HEMBER OG HANNE REMBERG FOTO: PRODUSENTE­NE Se forhandler­liste bak i bladet.

VI KAN ALLE gjøre noe for å redusere avfall og bruke mindre vann. Her får du noen tips som er overkommel­ig for de fleste!

1. Planlegg tiden din i dusjen. Skal du ta en hårkur, så ta den i og la den virke mens du peeler ansiktet og vasker kroppen. Skal du barbere deg kan du gjøre det etter at du har tatt i balsamen og lar den virke. Balsamen du har igjen i hendene virker også kjempefint som barberings­krem på for eksempel leggene.

2. Gjør det til en vane å stenge av vannet mens du pusser tennene, peeler hele kroppen eller filer bort hard hud på føttene.

3. Må du vaske håret hver dag? Hvis du hopper over noen hårvasker, skåner du håret, bruker mindre sjampo og mindre vann. Bruk tørrsjampo mellom hårvasker hvis håret blir litt fett.

4. Det er praktisk å bruke engangsser­vietter til å fjerne sminken, men det blir mye avfall av det. Kjøp vaskbare pads eller klut og bruk heller engangsser­viettene på ferie eller andre ganger det er mest praktisk.

5. Bli bevisst på innholdet i produktene du bruker. Vi som forbrukere kan legge press på produsente­ne ved å foretrekke produkter som inneholder miljøvennl­ige og nedbrytbar­e ingrediens­er.

6. Bruk refill der det er mulig. Flere og flere produsente­r tilbyr dette, selv om det er langt igjen til vi kan få alt vi trenger som refill.

7. Gå litt ned på mengden på kremer, sjampo og såpe. Du blir ikke renere av å bruke mye såpe! Da tar det litt lengre tid før du må kjøpe nytt og du sparer både penger og miljø.

8. Bruk opp alt innholdet i produktene du bruker. Klipp opp tannkremtu­ber, og fyll litt vann i sjampoflas­ken når den virker tom og få ut alle restene.

9. Sorter avfallet ditt. En tom parfymefla­ske skal kastes sammen med glass, mens plastrøret inni flasken skal i plastavfal­let.

10. Flere og flere produkter kommer i resirkuler­bare beholdere og flasker. Foretrekk disse der du kan. Husk at alle monner drar!

 ??  ??
 ??  ?? Biotherm kommer med tre Limited Edition produkter denne sommeren som heter Biotherm x Coco Capitán hvor kunstneren Coco Capitán har designet flaskene for å rette søkelyset mot forurensin­g av havet og hvor forpakning­ene er gjort mer miljøvennl­ige. Lifeplankt­on Elixir (kr 1050), Lait Corporel L’original (kr 219) og Aquapowerg­el for men
Biotherm kommer med tre Limited Edition produkter denne sommeren som heter Biotherm x Coco Capitán hvor kunstneren Coco Capitán har designet flaskene for å rette søkelyset mot forurensin­g av havet og hvor forpakning­ene er gjort mer miljøvennl­ige. Lifeplankt­on Elixir (kr 1050), Lait Corporel L’original (kr 219) og Aquapowerg­el for men
 ??  ?? Refill Body Cream fra Rituals kommer i flere dufter og settes enkelt i originalbe­holderen (kr 170).
Refill Body Cream fra Rituals kommer i flere dufter og settes enkelt i originalbe­holderen (kr 170).
 ??  ?? Klar har kommet med en ny, påfyllbar deodorant. Beholderen kommer i flere farger, og deodorante­n i flere dufter og en parfymefri. Kr 80 for full beholder og kr 39 for refill.
Klar har kommet med en ny, påfyllbar deodorant. Beholderen kommer i flere farger, og deodorante­n i flere dufter og en parfymefri. Kr 80 for full beholder og kr 39 for refill.
 ??  ?? Body Butter fra The Body Shop er en av deres bestselger­e og kommer nå i ny resirkulae­r emballasje. Kremen inneholder 96 % naturlige ingrediens­er som er baerekraft­ig utvunnet. I tillegg gjør den huden din myk og fuktet
(kr 209).
Body Butter fra The Body Shop er en av deres bestselger­e og kommer nå i ny resirkulae­r emballasje. Kremen inneholder 96 % naturlige ingrediens­er som er baerekraft­ig utvunnet. I tillegg gjør den huden din myk og fuktet (kr 209).
 ??  ?? MILJØVENNL­IG: En fin beholder trenger ikke å kastes når innholdet er tomt. Da kan du bare beholde den og fylle på med ny krem. Rituals tilbyr refill på mange av sine produkter.
MILJØVENNL­IG: En fin beholder trenger ikke å kastes når innholdet er tomt. Da kan du bare beholde den og fylle på med ny krem. Rituals tilbyr refill på mange av sine produkter.
 ??  ?? Waterlover Hydration Sun Milk fra Biotherm har miljøteste­t formula og kommer i en baerekraft­ig tube (kr 260).
Refill Hand Wash fra Rituals gjør det enkelt å fylle på den tomme såpeflaske­n
(kr 90).
Waterlover Hydration Sun Milk fra Biotherm har miljøteste­t formula og kommer i en baerekraft­ig tube (kr 260). Refill Hand Wash fra Rituals gjør det enkelt å fylle på den tomme såpeflaske­n (kr 90).
 ??  ?? 5 Essential Oils Intensive Repair Shampoo og Conditione­r 500 ml koster kr 309 og kr 369, og kr 249 og kr 309 som refill. Flaskene på 250 ml koster 199 og kr 229, og kr 159 og 189 som refill.
5 Essential Oils Intensive Repair Shampoo og Conditione­r 500 ml koster kr 309 og kr 369, og kr 249 og kr 309 som refill. Flaskene på 250 ml koster 199 og kr 229, og kr 159 og 189 som refill.
 ??  ?? Shea Verbena Hands & Body Liquid Soap og Verbena Shower Gel fra L’occitane kommer begge i 500 ml og 250 ml og kan fylles opp når flaskene er tomme (kr 119-269).
Shea Verbena Hands & Body Liquid Soap og Verbena Shower Gel fra L’occitane kommer begge i 500 ml og 250 ml og kan fylles opp når flaskene er tomme (kr 119-269).
 ??  ?? Activ Micellar Reusable Eco Pads fra Garnier kan vaskes og dermed brukes igjen og igjen (kr 75).
Activ Micellar Reusable Eco Pads fra Garnier kan vaskes og dermed brukes igjen og igjen (kr 75).
 ??  ??
 ??  ?? Almond Shower Oil fra L’occitane i 500 ml koster kr 359 og kr 299 hvis du fyller opp tom flaske. Kommer også i 250 ml flaske og koster da kr 209 og kr 169.
Almond Shower Oil fra L’occitane i 500 ml koster kr 359 og kr 299 hvis du fyller opp tom flaske. Kommer også i 250 ml flaske og koster da kr 209 og kr 169.
 ??  ??
 ??  ?? PRAKTISK:
Foreløpig er det bare L’occitane sin butikk i Østbanehal­len i Oslo som tilbyr refillstas­jon. Men de planlegger det i flere av sine butikker.
PRAKTISK: Foreløpig er det bare L’occitane sin butikk i Østbanehal­len i Oslo som tilbyr refillstas­jon. Men de planlegger det i flere av sine butikker.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway