Allers

Sjokoladej­ordbaer med tilbehør

-

(8 porsjoner)

Perfekt når man vil by på noe søtt etter maten.

◗ ca. 2 liter ferske jordbaer

Sjokoladed­ipp:

◗ 150 g mørk sjokolade

◗ 150 g melkesjoko­lade

◗ 150 g hvit sjokolade

Krokanstrø­ssel:

◗ ¾ dl sukker

◗ ¾ dl pistasjnøt­ter

Limesukker:

◗ finrevet skall av 1 lime

◗ 2 ss sukker

◗ 1 krm vaniljesuk­ker

Lakris- og sitronsukk­er:

◗ finrevet skall av 1 sitron

◗ 2 ss sukker

◗ 1 ts lakrispulv­er

Annen topping:

◗ 1 dl kokosmasse

◗ 75 g kransekake­masse

1. Krokanstrø­ssel: Smelt sukkeret i en stekepanne på lav varme til det blir lyst gyllenbrun­t. Grovhakk nøttene og tilsett. Rør rundt til de er helt dekket av karamell. Hell det ut på lett oljet matpapir.

La det avkjøles, grovhakk nøtteknekk­en. 2. Limesukker, og lakris- og sitronsukk­er: Finriv det ytterste gule/grønne skallet over kjøkkenpap­ir. La det ligge en stund sånn at papiret suger opp vaesken og skallet tørker litt. Bland deretter skallet med sukkeret og smakssett med enten vanilje- eller lakrispulv­er. 3. Sett ovnen på 175°. Strø ut kokosmasse­n på en stekeplate med bakepapir. Rist dem midt i ovnen i 2 minutter eller til de har fått svakt gyllen farge. Rør om et par ganger underveis for jevn farge.

4. Riv kransekake­massen grovt over en annen stekeplate med bakepapir og rist også dette i ovnen i et par minutter til det er gyllenbrun­t. La det avkjøles, riv det i småbiter.

5. Bryt sjokoladen i småbiter og smelt hver for seg over vannbad eller på lav effekt i mikrobølge­ovn.

6. Servering: Vask jordbaeren­e, behold hamsen på. Dypp jordbaeren­e i sjokoladen og deretter i strøssel, eller strø det over. Gjestene kan også få dyppe og velge strøssel selv.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway