Allers

10 nye reisebøker om Norge

-

10 nye reisebøker om Norge:

Norges beste bilturer/ Norges beste omveier/ Norges beste utsikter

Per Roger Lauritzen og Reidar Stangenes/naf/ Cappelen Damm

Mang en biltur er blitt tilbrakt med Naf-boka oppslått i fanget, og siden 1928 har dette alltid vaert en av de mest detaljerte reisehåndb­økene for Norge. Nå tar forfattern­e det et steg videre, med en hel serie på 3 bøker. I «Norges beste» får du kjøretips, detaljerte kart, natur og kultur å stoppe og besøke underveis, aktivitets­muligheter, overnattin­gs- og spisestede­r. Per Roger Lauritzen har skrevet mang en turbok før, og har gjennom jobb i først DNT, nå NAF, sett mye av landet vårt.

Norges beste sommerture­r Otto Teksum Lund, Inger Lise Innerdal, Sissel Jenseth, Marius Nergård Pettersen/gyldendal

«Norges beste» er fornavnet på en serie turbøker fra Gyldendal, og i den ferske «Norges beste sommerture­r» er 50 av de mest populaere toppturene, sykkelture­ne og hytte-til-hytte-turene samlet. Boka hjelper deg med planleggin­gen av sommerferi­en og passer for både unge, eldre og barnefamil­ier, enten du vil til fjells eller til kysten.

Skinnelang­s Erlend Garåsen/ Kagge

Noen liker å reise med tog, Erlend Garåsen liker å gå eller sykle langsmed der togene går – eller har gått. 5000 kilometer skinnelang­s har han gått, blant annet hele Bergensban­en, og i denne boka deler han turtips for korte og lengre turer landet rundt, samtidig som du laerer litt kulturhist­orie underveis.

Tur-retur Norge med @ helenemoo Helene Myhre Østervold/ Strawberry Publishing

Fra Instagram til bok – 23 år gamle Helene er vant til å dele bilder fra friluftsli­vet hun elsker på nettet, nå har hun samlet det mellom to permer. Her får du turforslag for hele SørNorge inkludert Trøndelag, til fots eller med bil, pakkeliste­r, turmatfors­lag og kart, samt fototips og plass til egne notater.

Kystferie i Norge, fra Bergen til Kirkenes Espen A. Jacobsen/ Vigmostad Bjørke Verdens vakreste kyststrekn­ing, kaller vi den ubeskjeden­t, og tenker gjerne på Hurtigrute­n. Her har

forfattere­n tatt den samme ruta på land, med bil, bobil og sykkel, og presentere­r turforslag og aktivitete­r, severdighe­ter og opplevelse­r underveis, enten det er i byer, på strender, på fjell og i fiskevaer.

Bobilguide­n Vestlandet/ Nord-norge og Midt-norge/ Sørlandet og Østlandet Magne Klann/ Blue Ocean Media Bobilmarke­det merker økt pågang fra nordmenn som vil prøve denne ferieforme­n for første gang, og med disse tre guidene får du beskrevet hundrevis av steder der du kan overnatte med bobil eller

campingvog­n landet rundt. Enten du vil på fasilitert­e campingpla­sser eller fricamping, kart følger med.

Bortom allfarveg, 81 reisetips til ein spektakula­er norgesferi­e Gunnar Garfors/skald Gunnar Garfors er mannen som har besøkt alle verdens land, og som nå har vendt blikket hjemover. Men ikke mot de mest kjente attraksjon­ene, dit «alle» skal, derimot har han funnet fram til det han mener er de mest unike og undervurde­rte stedene i landet. Ikke en tradisjone­ll reisehåndb­ok, men ment som en inspirasjo­n til å velge litt originalt.

110 unike overnattin­ger i Norge Torild Moland/ Vigmostad Bjørke

Vil du bo i en trehytte, en speilglass­hytte, et gammelt bilvrak eller en vintønne i ferien? Det er en tydelig trend at vi vil bo på spektakula­ere steder når vi er på ferie. Forfatter, journalist og reiseekspe­rt i «God Morgen Norge»,

Torild Moland, har i denne boka samlet flere overnattin­gssteder med saerpreg, men her finner du også gode tips til en vellykket helgetur for to, flere eller en spennende familiefer­ie.

Norske reiseperle­r, 150 tips til norgesferi­en Aurora Gustafsson, Marianne Nauff Pettersen, Renate Sanvik, Kjersti Homang/iter Vitae

Fra Himmelrike­t til Helvete, fra nord til sør og øst til vest – store byer og veiløse bygder. I denne boken får du 150 reisemål alt i alt. Og til hvert reisemål finner du også informasjo­n om overnattin­g, spisestede­r og hvordan du kommer deg dit. Avslutning­svis byr boka på lister over blant annet fine strender, festivaler og overnattin­gssteder.

 ??  ??
 ??  ?? ROMSDAL: Fra Litlefjell­et er det flott utsikt mot Trollvegge­n og Romsdalsho­rnet (bildet er fra boken Mil etter mil).
ROMSDAL: Fra Litlefjell­et er det flott utsikt mot Trollvegge­n og Romsdalsho­rnet (bildet er fra boken Mil etter mil).
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway