Allers

Krim fra virkelighe­ten

Krangel mellom to naboer endte med drap. Men drapsmanne­n gikk fri, og familien bestemte seg for å hevne seg. Tre menn ble skutt og drept, og tre personer ble dømt til døden.

- AV ANETTE BÜLOW FOTO: NTB

16. NOVEMBER 1941 omringer flere politibile­r et lite småbruk i Edgefield i Sør-carolina. Inne i huset befinner laererinne­n Sue Logue (45 år) seg. Hun har vaert enke et år.

Politimenn­ene går inn i huset, men avventer svar fra byens dommer, Strom Thurmond. Han har tidligere vaert rektor på den skolen der Sue underviser. Det går rykter om at de har vaert mer enn kolleger, at de har hatt en kjaerlighe­tsaffaere, og at de ble oppdaget på rektorens kontor. Men denne gangen handler det ikke om et romantisk møte, langt derifra.

Den tidligere rektoren går inn til Sue, og etter en stund kommer de ut sammen. Politimenn­ene forstår at Strom har klart å overtale Sue til å overgi seg. Laererinne­n er mistenkt for drap, og går inn i politibile­n, deretter baerer det til fengselet.

ETT ÅR TIDLIGERE, høsten 1940, drev Sue gården sammen med sin ektemann, Wallace Logue. Naboen deres het Davis Timmerman, og han hadde et muldyr som hadde tatt seg inn på eiendommen til Loguefamil­ien og sparket i hjel en av kalvene deres.

Wallace ville ha 20 dollar i erstatning for den døde kalven, og det gikk Davis med på. Men Wallace angret seg, og oppsøkte naboen i landhandel­en han drev og krevde nå det dobbelte, 40 dollar. Davis nektet å betale 40 dollar for kalven.

Wallace ble rasende, grep fatt i et økseskaft og begynte å mishandle naboen. Davis dro fram en pistol og løsnet to skudd – og så lå Wallace død på gulvet i landhandel­en.

Til tross for at han var hardt skadet, klarte Davis å sette seg i bilen og kjøre til sheriffen og rapportere det inntrufne.

En rettssak fulgte, og Davis ble frikjent, ettersom juryen mente at han hadde handlet i selvforsva­r.

ENKEN SUE OG Wallaces bror, George, mente at Davis burde blitt dømt for drap, og at det dermed var dødsstraff som gjaldt. De klarte ikke å akseptere dommen og bestemte seg for selv å sørge for rettferdig­het. De ville hevne seg på Davis for å ha skutt og drept Wallace.

Sue og George kontaktet nevøen Joe Frank Logue, og tilbød ham 500 dollar for å finne noen som var villig til å drepe Davis Timmerman for samme sum. Det gjorde han – Clarence Bagwell aksepterte oppdraget.

Høsten 1941 bega Joe Frank og Clarence til Davis’ land

 ??  ?? DEN ELEKTRISKE STOL: Sue Logue var den første og siste kvinnen i Sør-carolina som ble henrettet i den elektriske stol.
DEN ELEKTRISKE STOL: Sue Logue var den første og siste kvinnen i Sør-carolina som ble henrettet i den elektriske stol.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway