Allers

Anettes hagetips

-

REISVERK OG INSEKTHOTE­LL: Løpstikken til Anette har løpt løpsk, og mange av stenglene har fått en lengde på over to meter. Hun lager blomsterpi­nner av dem, som hun bruker som reisverk i bed. Noen kapper hun også biter av, og lager insekthote­ll.

PRAKTISK MED PLENGRESS: Dekk til med gress fra plenklippi­ng rundt grønnsaken­e. Da får du en kombinert gjødsling og ugressfore­bygging som er helt super.

NYE FRØ: Grønnkålen har overvintre­t fra i fjor. Anette har plukket friske blader av den hele vinteren. – Andre året blomstrer den og setter frø, om den får stå til frøene er modne. Dette gjør jeg med mange av plantene og blomstene i hagen. Så blir det «gratis» frø til nye planter, sier hun.

UNNGÅ HULL: For at kål og salat ikke skal bli spist av insekter og snegler, bruker hun en duk over. – Gjennom duken slipper både regn og sol, og jeg tar den heller ikke vekk når jeg vanner. Da får du fin og frisk salat, med mindre sjanse for insektangr­ep.

NAERING: Lag ditt eget gjødselvan­n av organisk materiale, som for eksempel brennesle og valurt. – Jeg kompostere­r matavfall til gjødsling med bokashi-kompost. Da slipper man å kaste mat, og plantene får mye verdifull naering til å vokse seg store og frodige.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway