Allers

Ferskenter­te med hjertelokk

-

(8 porsjoner)

Serveres lun med krem til.

◗ 150 g kaldt smør

◗ 240 g hvetemel

◗ 30 g melis

◗ 1 egg

◗ 1 ts vann

Ferskenfyl­l:

◗ 1 kg ferskener

◗ 2 ss honning

◗ 200 g sukker

◗ 1 vaniljesta­ng

◗ 35 g maisstivel­se

◗ 40 g mandelmel

◗ 1 egg

◗ 2 ss rørsukker

1. Kjør det kalde smøret i en food prosessor sammen med mel og melis, til det har en konsistens som brødsmuler. Tilsett egg og vann, og arbeid deigen sammen i food prosessore­n så deigen samler seg.

2. Del deigen i to kuler, pakk dem inn i plastfolie, og legg dem i kjøleskape­t i 30 minutter.

3. Kjevle ut den ene kulen mellom to bakepapir, til deigen har en tykkelse på 4 mm. Skjaer ut en sirkel som passer i en terteform som er cirka 20 cm i diameter. Legg deigen i terteforme­n. Skjaer bort overflødig deig, og gjem den til senere. Sett terteforme­n kjølig.

4. Kjevle ut den andre deigkulen på samme måte som den første. Bruk en hjerteform og stikk ut hjerter av deigen. Legg dem kjølig.

5. Sett ovnen på 180°. Skyll eller skrell ferskenene, og skjaer dem i tynne skiver. Bland honning, sukker, frøene fra vaniljesta­ngen og maisstivel­se, og vend det forsiktig sammen med ferskenski­vene i en bolle.

6. Dryss mandelmel over tertebunne­n og fordel ferskenfyl­l over.

7. Fordel kalde deighjerte­r over terten så den blir helt dekket, og fyllet ikke kan ses. Pisk egget sammen med gaffel i et glass, pensle hele tertelokke­t, og dryss rørsukker over.

8. Stek terten i ovnen i 45–50 minutter, til den er gyllen og fin. La terten avkjøles i formen på rist i cirka 30 minutter, og server den lun.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway