Allers

Vakkert hos Vigdis

Vigdis har innredet eneboligen i en klassisk og elegant stil med vakre detaljer. Her får hun bestemme det meste, men én gang satte ektemannen foten ned.

- TEKST: KJERSTI LUNNAN AASS FOTO: JEANETTE BAEKKEVOLD

II en enebolig i Opsahlåsen i Mysen går Vigdis Dahlby Gundersen (60) rundt og tenner lys, danderer puter og setter blomster i vaser. For henne er det viktig å gjøre det pent rundt seg, og da er nettopp lys, puter og blomster noe av det som setter en ekstra spiss på hjemmekose­n og interiøret.

– Ja, det må jeg ha. Blomster er jeg helt avhengig av, og jeg bytter putetrekk flere ganger i året for å få litt forandring, sier Vigdis og smiler.

I det hvite huset bor hun sammen med ektemannen

Svein Helge Andreassen, mens sønnene Stian Andre, Kenneth og Simen er blitt voksne og har for lengst flyttet hjemmefra.

Eneboligen ble bygget i 1985 og har gjennomgåt­t store forandring­er siden den gangen. De siste årene har de blant annet lagt nye gulv, byttet innerdører og malt veggene. Vigdis kunne tenkt seg nytt kjøkken også, men siden Huseby-kjøkkenet som ble satt inn for 15–16 år

siden, fortsatt er både fint og praktisk, føles det litt for råflott å bytte det ut, så det får vente litt.

FIKK NOK AV FARGER

Vigdis har alltid vaert interesser­t i interiør, men det er først de siste årene hun føler hun har funnet sin egen stil.

– På 80-tallet var det mye farger her, både grønt, rødt og gult, men jeg tror ikke det var fordi jeg syntes det var spesielt fint, på den tiden var det mer sånn at man hadde det samme som alle andre. Senere har jeg alltid hatt en lys base, så jeg tror jeg fikk nok av det fargerike, sier hun og ler.

– Jeg synes farger kan vaere kjempefint hos andre, men selv får jeg det ikke helt til. For meg er det bedre å ha lyse vegger og heller ha fargeinnsl­ag i puter og interiør for øvrig. Og blomster, selvfølgel­ig.

«Blomster er jeg helt avhengig av.»

SPINKER OG SPARER

Når det er noe Vigdis ønsker seg, så sparer hun til det, da opplever hun at gleden over endelig å kunne kjøpe tingen blir ekstra stor. Men hun har også hatt spareprosj­ekter som har gitt helt andre resultater enn det som opprinneli­g var planen. Som den gangen hun spinket og sparte til en lekker Chanel-veske.

– Den hadde jeg ønsket meg i mange år, og jeg hadde vaert skikkelig flink til å spare. Men

da vi var på ferie i Stockholm og stakk innom Chanel-butikken, fikk jeg kalde føtter. Skulle jeg virkelig bruke så mye penger på en liten skulderves­ke? Det føltes plutselig helt feil å tømme kontoen for noe sånt. Svein Helge sa det var mine penger og at jeg måtte bruke dem på hva jeg ville, men likevel føltes det ikke riktig. Det ble ingen veske, derimot kjøpte vi ny sofa i stedet.

Og denne sofaen som står i stuen, har de hatt mye glede av i årene som er gått siden veskekjøpe­t ble skrinlagt.

SATTE FOTEN NED

Vigdis får stort sett innrede som hun vil, Svein Helge synes det blir fint uansett. Bare én gang satte han foten ned, og det var da stoler til spisestuen skulle bestilles.

– Jeg synes det er risikabelt med farger, så jeg hadde tenkt at

vi kunne ha beige stoler. Men da sa han nei, gitt. Vi var på Bohus, og han fant en oransje sofapute han likte fargen på, og proklamert­e at denne fargen skulle vi ha på stolene. Jeg tenkte at han var gae’ern, jeg greide overhodet ikke se for meg hvordan det ville bli, men jeg lot meg overtale, så da bestilte vi seks stoler i den fargen, uten returrett, sier

Vigdis og ler.

– Og det ble jo veldig bra, så det har jeg ikke angret på ett sekund. Jeg er veldig glad for at han sto på sitt den gangen.

 ??  ?? SPREKT: Spisestues­tolene fra Halvor Bakke er spesialbes­tilt i en sprek farge. Vigdis var skeptisk, men angrer ikke på at hun lot seg overtale av ektemannen til å velge denne fargen. Taklampen er fra Home Factory.
SPREKT: Spisestues­tolene fra Halvor Bakke er spesialbes­tilt i en sprek farge. Vigdis var skeptisk, men angrer ikke på at hun lot seg overtale av ektemannen til å velge denne fargen. Taklampen er fra Home Factory.
 ??  ?? ENEBOLIG: Eneboligen i Opsahlåsen i Mysen ble bygget i 1985 og er
189 kvadratmet­er stor.
ENEBOLIG: Eneboligen i Opsahlåsen i Mysen ble bygget i 1985 og er 189 kvadratmet­er stor.
 ??  ?? KAFFEKOS: Vigdis har dekket bordet med dekkebrikk­er fra Lind DNA, tallerkene­r fra Mateus og kaffeservi­se fra Royal Copenhagen. Glassene og lykten er fra Magnor.
KAFFEKOS: Vigdis har dekket bordet med dekkebrikk­er fra Lind DNA, tallerkene­r fra Mateus og kaffeservi­se fra Royal Copenhagen. Glassene og lykten er fra Magnor.
 ??  ?? ELEGANT: Skjenken er fra Halvor Bakkes kolleksjon for Bohus. På et marmorbret­t har Vigdis plassert en vase fra Jonathan Adler og en gammel lysestake. Lampen er fra Artwood, mens speilet ble kjøpt i en interiørbu­tikk i Oslo for mange år siden.
ELEGANT: Skjenken er fra Halvor Bakkes kolleksjon for Bohus. På et marmorbret­t har Vigdis plassert en vase fra Jonathan Adler og en gammel lysestake. Lampen er fra Artwood, mens speilet ble kjøpt i en interiørbu­tikk i Oslo for mange år siden.
 ??  ??
 ??  ?? SPARER: Vigdis liker å gjøre det lekkert rundt seg, og er det noe hun virkelig ønsker seg, så sparer hun til det. Vitrineska­pet i bakgrunnen er fra Halvor Bakkes kolleksjon for Bohus.
SPARER: Vigdis liker å gjøre det lekkert rundt seg, og er det noe hun virkelig ønsker seg, så sparer hun til det. Vitrineska­pet i bakgrunnen er fra Halvor Bakkes kolleksjon for Bohus.
 ??  ?? DETALJER: Vigdis har sans for vakre detaljer. På bordet fra Skeidar har hun satt en skål, et fat og en lykt fra Skeidar, og lysestaker fra Skultuna. Gulvteppet er kjøpt på Bohus.
DETALJER: Vigdis har sans for vakre detaljer. På bordet fra Skeidar har hun satt en skål, et fat og en lykt fra Skeidar, og lysestaker fra Skultuna. Gulvteppet er kjøpt på Bohus.
 ??  ?? HVITT: De morsomme vasene fra Cooee Design har Vigdis fått i gave. Bordene er fra Andtraditi­on.
HVITT: De morsomme vasene fra Cooee Design har Vigdis fått i gave. Bordene er fra Andtraditi­on.
 ??  ?? LANDLIG: Den landlige kjøkkeninn­redningen fra Huseby er 15–16 år gammel og fungerer fint, så selv om Vigdis kunne ønsket seg nytt kjøkken nå som resten av huset er blitt fornyet, så synes hun det blir litt vel råflott å bytte det ut. Kjøkkenbor­det er fra Six Bond Street, mens stolene er fra Ikea. Taklampen ble i sin tid kjøpt i en nå nedlagt interiørbu­tikk.
LANDLIG: Den landlige kjøkkeninn­redningen fra Huseby er 15–16 år gammel og fungerer fint, så selv om Vigdis kunne ønsket seg nytt kjøkken nå som resten av huset er blitt fornyet, så synes hun det blir litt vel råflott å bytte det ut. Kjøkkenbor­det er fra Six Bond Street, mens stolene er fra Ikea. Taklampen ble i sin tid kjøpt i en nå nedlagt interiørbu­tikk.
 ??  ?? STORSTUA: Parketten var gulnet og hakkete, derfor ble den byttet ut med industrila­minat i en lys farge. Sofaen og stolene er fra Halvor Bakkes kolleksjon for Bohus, mens bordet er fra Skeidar.
STORSTUA: Parketten var gulnet og hakkete, derfor ble den byttet ut med industrila­minat i en lys farge. Sofaen og stolene er fra Halvor Bakkes kolleksjon for Bohus, mens bordet er fra Skeidar.
 ??  ?? HJEMMEBAKS­T: Vigdis har bakt deilige skolebolle­r hun har laget litt spesiell fasong på. Stettfatet er fra Georg Jensen.
HJEMMEBAKS­T: Vigdis har bakt deilige skolebolle­r hun har laget litt spesiell fasong på. Stettfatet er fra Georg Jensen.
 ??  ?? STUE PÅ STUE: De to stuene er atskilt av svarte dører med glass.
STUE PÅ STUE: De to stuene er atskilt av svarte dører med glass.
 ??  ?? REFLEKSJON­ER: På konsollbor­det fra Six Bond Street har Vigdis plassert tre enkle speil fra Ikea. Lysestaken­e på gulvet er fra Mille Moi, puffen fra Fagmøbler og den hvite vasen fra Skrufs Glasbruk.
REFLEKSJON­ER: På konsollbor­det fra Six Bond Street har Vigdis plassert tre enkle speil fra Ikea. Lysestaken­e på gulvet er fra Mille Moi, puffen fra Fagmøbler og den hvite vasen fra Skrufs Glasbruk.
 ??  ?? BLOMSTER: Friske blomster er et must når Vigdis pynter. Vasen er fra Georg Jensen, det samme er lysestaken­e og skålen, mens brettet er fra HM og lyktene fra Holmegaard.
BLOMSTER: Friske blomster er et must når Vigdis pynter. Vasen er fra Georg Jensen, det samme er lysestaken­e og skålen, mens brettet er fra HM og lyktene fra Holmegaard.
 ??  ??
 ??  ?? DELIKAT: Soverommet er delikat med seng fra Bohus og sengetøy fra Slettvoll. Solspeilet kjøpte Vigdis i en interiørbu­tikk i Oslo for mange år siden.
DELIKAT: Soverommet er delikat med seng fra Bohus og sengetøy fra Slettvoll. Solspeilet kjøpte Vigdis i en interiørbu­tikk i Oslo for mange år siden.
 ??  ?? GRØNT: De grønne flisene på det romslige badet er 25 år gamle, men innredning­en fra Foss Bad er ny.
GRØNT: De grønne flisene på det romslige badet er 25 år gamle, men innredning­en fra Foss Bad er ny.
 ??  ?? SVALT: Tv-stua er sval med lys sofa og stol fra Fagmøbler. Gulvteppet er fra Bohus, mens bordene er kjøpt på Møbelringe­n. Maleriet over sofaen har Anette Kristoffer­sen laget.
SVALT: Tv-stua er sval med lys sofa og stol fra Fagmøbler. Gulvteppet er fra Bohus, mens bordene er kjøpt på Møbelringe­n. Maleriet over sofaen har Anette Kristoffer­sen laget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway