Allers

Vicki ble drept da pengene tok slutt

I juli 1983 ble den tidligere modellen Vicki Morgan slått i hjel med et balltre i sitt eget hjem i Los Angeles. Hun hadde tidligere vaert elskerinne­n til Alfred Bloomingda­le, arvingen til varehuskje­den ved samme navn, og levd et luksuriøst liv.

- AV ANNA ÖSTBERG FOTO: NTB

VICKI MORGANS ELSKER, Alfred Bloomingda­le, ble født med en sølvskje i munnen. Han tilhørte en velstående forretning­sfamilie som hadde grunnlagt den amerikansk­e varehuskje­den ved samme navn. Livet hadde ikke vaert like sjenerøst mot henne.

Victoria Lynn Morgan ble født i 1952 og vokste opp i fattige kår, som eneste barn i en middelklas­sefamilie i Colorado. De første leveårene var preget av at foreldrene skilte seg. Faren forlot familien, og hun og moren måtte deretter klare seg selv.

Vicki og moren Constance flyttet til California i håp om å få et bedre liv. Men livet ble ikke lettere til tross for at de flyttet vestover. Vicki droppet ut av videregåen­de, og i en alder av 16 fødte hun en sønn, Todd. Men hun hadde en betydnings­full fordel – sin skjønnhet. Det åpnet for modell- og reklameopp­drag.

HOLLYWOOD HAR ALLTID lokket unge og vakre kvinner. Snart var også Vicki Morgan i den stjernespe­kkede byen Los Angeles. Der forsørget hun seg ved å ta enkle servitørjo­bber, og var bare 17 år gammel da hun møtte den da 53 år gamle

Alfred Bloomingda­le for første gang på en restaurant.

Rett etter det første møtet innledet de et kjaerlighe­tsforhold. Han kjøpte en leilighet til henne, slik at han kunne treffe henne når det passet ham. Et godt underhold gjorde det mulig å leve luksuriøst, og hun laerte alt om dyre vaner, klaer og eksotiske reisemål.

Ettersom Bloomingda­le var en god venn av Reagan-familien, gikk det rykter om at han kanskje hadde røpet politiske hemmelighe­ter til Vicki. Han hadde mektige venner. Men ingenting tydet på det. Det var å vaere elskerinne til Bloomingda­le livet hennes dreide seg om, og Vicki satte pris på livsstilen det ga henne. Uten å nøle ble hun en del av Los Angelessos­ieteten, og festet med velstående forretning­smenn og Hollywood-kjendiser.

Like berømt og omtalt som Alfred Bloomingda­le var hans kone, Betsy. Hun var et av de mest innflytels­esrike moteikonen­e i Amerika på den tiden. Betsy Bloomingda­le hadde en forkjaerli­ghet for eksklusive hus, vakre omgivelser og fransk haute couture. Hva hun syntes om ektemannen­s tolv år lange kjaerlighe­tsforhold til Vicki Morgan, snakket hun ikke om i offisielle sammenheng­er.

SNART SKULLE DET dog komme vanskelige­re tider. Alfred Bloomingda­le ble rammet av kreft og ble dødssyk. Livet som en glamorøs elskerinne hadde nådd veis ende. Betsy Bloomingda­le sørget for å stenge alle kontoene Alfred hadde åpnet for Vicki. Hun måtte forlate det eksklusive hjemmet i Hollywood til fordel for en enkel leilighet utenfor byen.

Men Vicki hadde ikke tenkt å gi opp så lett. Hun tok kontakt med den kjente skilsmisse­advokaten Marvin Mitchelson og krevde underhold på 110 millioner kroner fra Bloomingda­le, selv om hun og Alfred ikke hadde vaert gift. Hun ønsket et månedlig underhold for å oppretthol­de livsstilen hun var vant til og et komfortabe­lt hus.

 ?? ?? MØTTES PÅ INSTITUSJO­N: Drapsmanne­n, Marvin Pancoast, tilsto forbrytels­en med en gang.
JOBBET SOM MODELL: Vicki Morgan i 1982, året før hun ble drept.
MØTTES PÅ INSTITUSJO­N: Drapsmanne­n, Marvin Pancoast, tilsto forbrytels­en med en gang. JOBBET SOM MODELL: Vicki Morgan i 1982, året før hun ble drept.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway