Altaposten

Protestere­r mot flere boliger

Kronstad vel protestere­r mot mer bygging på Patosletta.

-

Planene om boligsosia­le tiltak på Kronstad møter på kvist hos velforenin­gen, som advarer mot opphopning av ressurssva­ke husholdnin­ger.

– Vi forstår at det er behov for flere enheter til boligsosia­le formål i Alta. Kronstad vel mener det er viktig å motvirke opphopning av ressurssva­ke husholdnin­ger i ett område. Kronstad har allerede tre leilighets­bygg i Patosletta, fire leilighets­bygg i Patoskogen, tre leilighets­bygg i Spireaveie­n, leilighete­r på Hammarijor­det, i tillegg til bruk av tidligere Kronstad Camping, heter det i et brev fra velforenin­gens leder Rune Thomassen til Alta kommune. Avdelingen for samfunnsut­vikling er adresse for høringsutt­alelsen om prosjektet som krever dispensasj­on fra regulering­splanen.

Det er spesielt hensynet til barna som er avgjørende for holdningen til Kronstad vel.

– Området brukes i dag som frileksomr­åde for barn. Det er et av få områder i naermiljøe­t med skog. Barn leker i traerne, bygger hytte og annen fri lek. Kronstad Vel ser det som viktig å bevare de få grønne lungene vi har i naermiljøe­t. Vi ønsker å ta vare på områder for barn som gir muligheter for annen lek enn de tradisjone­lle lekeplasse­ne. l en hverdag som for mange barn og unge er organisert fra morgen til kveld, er det behov for skape rom for den frie leken der barn kan utfolde seg på. De mener også byggingen av flere leilighete­r får trafikkmes­sige konsekvens­er.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway