Altaposten

Hadde fylt minibanken til randen

Banken må muligens fjerne euro for å få plass til norske sedler i minibanken i Kautokeino.

- Av Magne Kveseth kveseth@altaposten.no

Banksjef i Sparebank1 Nord-norge, Ulf Tore Isaksen, sier han er den første til å beklage at banken gikk tom for kontanter, til tross for at banken trodde de hadde tatt høyde for påsketrafi­kken og hadde fylt banken til randen.

Stor aktivitet

– Det har vist seg å vaere en utfordring i Kautokeino. Det skjer veldig mye, mange tilreisend­e og det er bryllup, dåp og konfirmasj­oner, som er en utfordring når folk tar ut penger til gaver eller innkjøp. Så lar det seg ikke gjøre for oss å fylle banken med kontanter på helligdage­ne og dermed skjedde dette nå, sier Isaksen.

Han sier det er flere ulike kassetter i minibanken. I Kautokeino er den ene av dem fylt med Euro-sedler. Nå vurderer sparebanke­n om de skal kutte Euro-beholdning­en for å gi plass til mer kroner.

– Det er noen som tar ut Euro fordi de skal til Finland og handle, men også i Haetta er det flere minibanker der folk kan ta ut Euro. Nå skal vi innhente litt statistikk, ta opp dette med vårt nettverk i Kautokeino, så får vi se hva vi skal gjøre, sier banksjefen.

Han slår fast at banken ønsker å gi et kontanttil­bud til befolkning­en i Kautokeino, samtidig som han synes det er viktig at naeringsdr­ivende gjør seg i stand til å ta i mot betaling enten med kort eller via mobile betalingst­jenester som Mcash og Vipps.

Må sikre mulighet

Han fikk med seg at det blir henvist til at naeringsli­vet taper penger. – For de som driver naeringsvi­rksomhet er det viktig å kunne bruke mobilbetal­ing eller korttermin­al. Kort sagt må man sikre seg å kunne ta i mot betaling hvis man driver naeringsvi­rksomhet, slik at man ikke er avhengig av kontanter. Vi skal uansett gjøre så godt vi kan i framtida, forsikrer banksjef Ulf Tore Isaksen.

Han legger til at som eneste bankaktør i Kautokeino føler han at banken har et ansvar for kundene, det må folk ikke tvile på, fastslår han.

 ??  ?? VAR HELT FULL: Banksjef Ulf Tore Isaksen sier Sparebank1 Nord-norge vurderer å fjerne Euro-sedlene fra minibanken i Kautokeino, slik at det blir plass til mer norske kroner. Her er han sammen med ordfører Johan Vasara. (Arkivfoto)
VAR HELT FULL: Banksjef Ulf Tore Isaksen sier Sparebank1 Nord-norge vurderer å fjerne Euro-sedlene fra minibanken i Kautokeino, slik at det blir plass til mer norske kroner. Her er han sammen med ordfører Johan Vasara. (Arkivfoto)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway