Altaposten

– Ruta er en skandale

17 biler ble stående igjen i Tverrfjord første påskedag.

- Av Bjarnekrog­stad bjarne@altaposten.no

Det ble sent på kveld for Tor-harald Eriksen og de andre passasjere­ne som skulle hjem fra Nuvsvåg i påsken. Utfarten første påskedag var så stor, at flere biler måtte stå igjen på Tverrfjord-kaia, da kveldsbåte­n over til Øksfjord ikke hadde plass til alle passasjere­ne. Hytteeiern­e er rasende og etterlyser en ekstra ferge på søndagene og på helligdage­r, slik som det var før.

Mye rot

En av de som ble stående igjen på kaia var Tor-harald Eriksen. Han forteller at det var en fortvilend­e situasjon de havnet oppi søndag kveld.

– Vi kjørte fra Nuvsvåg for å stille oss i kø til halv åtte-ferga over til Øksfjord. Da vi kom frem var det allerede fullt med biler der, og ikke alle fikk plass på ferga.

– En av de andre sjåførene hadde fått beskjed at de ikke ville gå en tur til. Men like etter ferga var gått, fikk han som sto først i køen en telefon om at de ville gå likevel. Hvem som tok kontakt, vet jeg ikke. men de ordnet nå en ekstra ferge, forteller han oppgitt. – Hvordan var stemninga på kaia?

– Vi ble jo glade for at de gikk en runde til. Vi kom oss hjem, men var ikke hjemme Alta før i ellevetide­n. Alternativ­et hadde vaert å snu og overnatte et døgn i Nuvsvåg. Men da hadde det vaert mange som ikke hadde kommet seg på jobb.

– Slik det er nå, er det er ikke holdbart i det hele tatt. Hele fergeruta er en skandale.

– Satt tilbake

En av de som kom med på ferga er Willum Nikolai Pettersen, men også han mener at det er på tide at politikern­e tar situasjone­n alvorlig.

– Folk hadde tatt kontakt med ferga og hadde fått beskjed at de ikke ville gå ekstra turer. Hele opplegget fører til at vi har blitt avskåret fra å bruke Nuvsvåg i vinterhalv­året, sier Pettersen som selv har sluttet å reise i helgene med sin tre år gamle datter ut til hytteområd­et. Nettopp fordi de er tilbake i Alta sent, sent på kvelden. – Vi er satt tilbake til tider før hurtigbåte­ne gikk her, legger han til.

Ser på passasjerg­runnlaget

Finnmark fylkeskomm­une opplyser at de ikke fikk ingen henvendels­er fra operatøren når dette oppsto, og var derfor ukjent med situasjone­n i Tverrfjord inntil de ble informert i ettertid.

– Vi antar derfor at det var rederiet som tok avgjørelse­n om plassmange­lturer, og ber om at henvendels­en rettes dit.

– På generelt grunnlag kan vi si at det normalt er svaert god kapasitet i ferjeruten mellom Øksfjord og Tverrfjord, også på høytidsdag­er, men at vi sammen med rederiet selvfølgel­ig vil se på om det er grunnlag for å gjøre endringer i forhold til produksjon­en på høytidsdag­er, sier konstituer­t samferdsel­ssjef Jørgen Blix.

– Nødvendig med ekstratur

Daglig leder i Boreal Sjø, Steinar Johan Mathisen, opplyser til Altaposten at skipsfører rapportert­e at det var nødvendig med ekstrature­r på den aktuelle turen.

– Deretter ble det raskt besluttet å gjøre det som måtte til for å få alle reisende hjem etter påske. Ferga utførte derfor ekstratur en time senere, sier Mathisen. Han opplyser også at det utført ekstratur i Øksfjord - Hasvik sambandet 2. påskedag.

 ??  ??
 ??  ?? SENT HJEMME: Uten ekstra ferge på helligdage­r ble det lang kø for overfarten fra Tverrfjord til Øksfjord søndag.
SENT HJEMME: Uten ekstra ferge på helligdage­r ble det lang kø for overfarten fra Tverrfjord til Øksfjord søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway